Harry Winston, een uniek Amerikaans luxemerk, geboren en getogen in de broeihaard van de eindeloos energetische wereldstad New York City. Met de collectie dameshorloges ?Harry Winston Avenue? brengt de juwelier/horlogier hulde aan de stad die nooit slaapt; met haar heldere verlichting, eclectische architectuur en Manhattan als kloppend hart.

Tijdens het  interbellum wist Harry Winston reeds revolutionair moderne juwelen en horloges te creëren. Zijn optimisme blijft doorwegen op de volgende generaties van ontwerpers en vaklui, die Winston?s onvergelijkbare stijl tot een internationaal icoon weten te maken. De Avenue collectie blinkt (ook letterlijk) uit met haar rechthoekige vormgeving, versierd met Harry Winston?s ?boogmotief?, dat een knipoog is naar ornamenten in de architectuur van de salon in de flagshipstore op Fifth Avenue. In het design is onmiskenbaar de invloed van het interbellum ? toen het allemaal begon – terug te vinden; je kan niet om de Art Déco invloed heen als je een blik werpt op de schitterende Avenue Classic horlogekast.


Van de tijdloze Avenue Classic tot de Avenue C, de grotere Avenue Squared, of de fijne Avenue Mini, deze adembenemende reeks is er één die speelt met rechte lijnen, sierlijke rondingen en aldus een waaier aan smaken en voorkeuren beantwoord. Met de feestdagen in zicht, treedt de Harry Winston Avenue Classic naar voren met haar intens vrouwelijke vormgeving. De juxtapositionering van golvende en hoekige elementen, 147 briljanten gezet in ovaalvormig wit of zwart parelmoer en de witgouden, rechthoekige kast bezet met 50 briljanten, maken deze parel de musthave voor een leven lang. Alle briljant geslepen diamanten die deze kast sieren, zijn goed voor 4.7 karaat. Alstublieft. Horlogebandjes in zwart of wit satijn, of een nachtblauw alligatorleer, vervolledigen dit Harry Winston juweelhorloge. Want daar gaan Harry Winston?s ontwerpers voor in het design voor de collectie Avenue: vrouwelijk rondingen en iconische elegantie.


De Avenue collectie bestaat zonder twijfel uit horlogemodellen die de roots van ?the House of Harry Winston? uitademen; als het ware een ode aan de stad waar bedrijvigheid de eindeloze straten regeert en waar ondernemers en designers de vruchten plukken van de vruchtbare bodem die creativiteit voedt. Eén telg is de Harry Winston Avenue Classic; retro-chique in de overtreffende trap. Zonder meer.


De Avenue Classic bevindt zich in het hoge prijssegment. Zie voor meer informatie over het merk en verkooppunten: www.harrywinston.com.


Tekst © Horloge.info door Mylène Koppyn