Hamilton herintroduceert de Thin-O-Matic, een model dat stamt uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Als onderdeel van Hamilton?s ?Modern Times? serie ? genoemd naar de iconische film van Charlie Chaplin uit de jaren 1930 ? is de Thin-O-Matic een nieuw hoofdstuk in de lange en interessante geschiedenis van het Amerikaanse horlogemerk.

Toen de Hamilton Thin-O-Matic serie voor het eerst te krijgen was, werd voor een aantal modellen een uurwerk van uurwerkenproducent Büren gebruikt die voorzien waren van een micro-rotor. Het Zwitserse Büren had in het midden van de jaren 1950 patent op de vinding van het veel kleiner dan normale opwindgewichtje gekregen. Hamilton was naar verluid zo onder de indruk van het horloge-technische kunnen van Büren, dat ze het bedrijf in 1966 kochten. Hierdoor kon Hamilton zich 3 jaar later als Hamilton-Büren naast Heuer, Breitling en Dubois Dépraz  als één van de uitvinders van het eerste automatische chronografenuurwerk met microrotor laten bijschrijven ? het onder verzamelaars wereldberoemde kaliber 11 uurwerk ? dat in 1966 nog volop in ontwikkeling was.


De Thin-O-Matic was in de jaren 1960 één van de dunste automatische horloges op de markt en is in de moderne uitvoering nog net zo plat als toen. Het nieuwe horloge heeft zo veel mogelijk van de karakteristieken van de vintage uitvoering, maar daar waar de tijd in het voordeel van het horloge niet heeft stil gestaan, is het horloge doorontwikkeld. De nieuwe Thin-O-Matic beschikt daarom nu over een ETA 2824 uurwerk en heeft gebold saffier glas. De uitvoeringen met een gouden kleur hebben een gouden PVD laag, die zeer kras- en slijtvast is. Typisch jaren 1960 zijn nog wel de licht gebolde wijzerplaat en wijzers, de opgelegde cijfers en het ouderwetse Hamilton logo. Ook heeft de kast een druk-bodem en steken de bandaanzetten iets uit de kast, wat ontwikkelingen zijn uit de eerste tijd van het horloge.


3 versies van de Hamilton Thin-O-Matic


De Hamilton Thin-O-Matic is met de voordelen van nu en de looks van toen de ideale dress-watch voor iedereen. Het horloge komt in verschillende varianten; een 38 of 42 millimeter stalen kast met een zilveren, zwarte of champagnekleurige wijzerplaat, waarbij nog eens gekozen kan worden uit een stalen flex-band, een zwarte of bruine lederen band of een stalen band met 9 schakelrijen (meerpijs ? 50,-). Het horloge kost tussen de ? 595,- en ? 725,- en is vanaf nu in de winkels verkrijgbaar. Zie Horloge.info/Hamilton voor meer informatie en nieuws over het merk of kijk op www.hamiltonwatch.com.