Het jaar 2010 markeert de veertigste verjaardag van het wereldwijd eerste digitale horloge, gemaakt door Hamilton. Het Amerikaanse merk viert de uitvinding ? die daarna zorgde voor een regelrechte revolutie binnen de horloge industrie ? met de nieuwe Hamilton Pulsomatic; een digitaal horloge met futuristisch design èn een automatisch uurwerk! Het bewijs dat de ontwikkeling van Zwitsers horlogetechnisch kunnen nooit stil staat.

Het eerste digitale horloge van Hamilton komt voort uit het Pulsar-project, dat in 1966 in de militaire productiedivisie van Hamilton werd opgestart om een digitaal tijdsysteem te ontwikkelen. O.a. John Bergey was een van de leidinggevenden van die divisie. Toen Bergey later hoofd van de research- en ontwikkelingsafdeling van de horlogedivisie van Hamilton werd, kwam men al snel met het eerste prototype van een digitaal horloge: de Pulsar ? de eerste halfgeleider-polscomputer ooit.


de Hamilton PulsomaticHet nieuwe digitale model Pulsomatic heeft eenzelfde science-fiction look als de Pulsar, maar is eleganter door de gladdere vormen en oppervlakken. De geborsteld stalen kast meet 49 millimeter en doet denken aan een space-age televisiescherm, terwijl het zijaanzicht en de kroon juist modern aandoen.


Het LCD scherm (Liquid Crystal Display) van de Hamilton Pulsomatic wordt aangedreven door een innovatief Zwitsers automatisch uurwerk, de H1970. Als het uurwerk volledig is opgewonden heeft het een gangreserve van 82 dagen (!).
Om te voldoen aan de robuuste eisen van de 21ste eeuw heeft het horloge krasvast saffier glas en is waterdicht tot 50 meter. De Hamilton Pulsomatic komt aan een ? naar keuze ? moderne rubberen band of een meer klassieke stalen band. Er komt ook een uitvoering met een PVD gecoate zwarte en PVD gouden kast.


De advies verkoopprijs van het horloge ? dat tijdens de aankomende Baselworld beurs (van 18 t/m 25 maart a.s.) zal worden gepresenteerd en pas in oktober van 2010 zal worden gelanceerd ? zal rond de ? 995,- liggen. Voor meer informatie over Hamilton en verkooppunten zie www.hamiltonwatch.com.