Hamilton presenteert tijdens Baselworld 2012* een geheel nieuw multifunctioneel horloge, speciaal voor piloten en liefhebbers van luchtvaart: de Hamilton Flight Timer. Het horloge is ontwikkeld in samenwerking met Air Zermatt: één van Zwitserlands meest prestigieuze en best getrainde helikopter reddings- en transportdiensten. De gecombineerde analoge en digitale aanduidingen zijn tot veel in staat, waaronder het gedetailleerd bijhouden van 20 verschillende vluchtroutes ? en per route 99 landingen.

Voor piloten is een betrouwbaar logboek voor het bijhouden van vluchten om twee redenen van groot belang. Ten eerst stelt het hen in staat het gemaakte aantal vlieguren bij te houden, zodat ze kunnen bewijzen dat ze voldoende uren hebben gemaakt om hun vliegbrevet te behouden. Daarnaast wijst het de piloot er op wanneer het vliegtuig of de helikopter motoronderhoud nodig heeft. De Hamilton Khaki Flight Timer kan voor beide gebruikt worden;  het digitale logboek van het horloge, dat via de drukker op 10 uur wordt geactiveerd, onthoudt alle data die een piloot moet kunnen overdragen: de taxi tijd, de tijd van opstijgen, de landingstijd en tijd dat de motoren van het stilstaande vliegtuig nog draaien.


Hamilton Khaki Flight Timer ? Pilotenhorloge in samenwerking met Air Zermatt


Naast het uitgebreide piloten logboek, kunnen via het digitale display op de wijzerplaat nog vele andere functionaliteiten worden gebruikt. Zo beschikt het horloge over twee tijdzones (T1 en T2), die onderling met elkaar kunnen worden uitgewisseld met één druk op de kroon bij 2 uur ? de wijzers en het alarm worden daarbij automatisch gesynchroniseerd. Ook zijn er dagelijkse en jaarlijkse alarmen in te stellen, beschikt het horloge over een eeuwig durende kalender (tot 2099), UTC voor am/pm en 24 uurs tijdmeting, ISA temperatuur, een terugtel functie, de dag, datum en week in vier talen, een chronograaf, verlichting voor de displays, van Superluminova© voorziene wijzers en een tweezijdig draaibare bezel. En voor de zekerheid een indicator als de batterij bijna leeg is.


De piloten van Air Zermatt dragen de Hamilton Khaki Flight Timer.


De Hamilton Khaki Flight Timer komt in drie wijzerplaat varianten (zilver, antraciet en zwart) op de markt, in een 40 millimeter stalen kast. De tot 100 meter waterdichte horloges hebben antireflectief gecoat saffier glas voor optimale afleesbaarheid onder alle omstandigheden en kunnen naar keuze worden voorzien van een bruin lederen, oranje of zwart rubberen of een roestvrijstalen horlogeband. De uitvoering met zwarte wijzerplaat draagt bovendien het logo van Air Zermatt op de kastbodem. De piloten van Air Zermatt dragen de Hamilton Khaki Flight Timer, voorzien van een gravure van hun eigen naam.


De prijs van de Hamilton Khaki Flight Timer is nog niet bekend. Kijk op HamiltonWatch.com/FlightTimer voor meer informtie over het horloge en op Horloge.info/Hamilton en HamiltonWatch.com voor meer nieuws en informatie over het horlogemerk.


*Baselworld : de grootste horloge- en sieradenbeurs ter wereld op 160.000 m2 beursvloer, van 8 tot en met 15 maart 2012 in Basel. Tijdens deze beurs presenteren de meeste horlogemerken hun nieuws voor dit jaar.