Hamilton verrast op de Baselworld horlogebeurs met de presentatie van een regulateur met asymmetrische wijzerplaatindeling ? gevoed door het nieuwe Hamilton kaliber H-12 uurwerk. Hiermee laat het Zwitsers-Amerikaanse horlogemerk haar expertise zien, door een traditionele horlogemakers complicatie te veranderen in een modern conversatiestuk.

Een standaard regulateur, een horloge gebaseerd op klokken uit de 17e eeuw waarop uurwerkmakers hun andere klokken gelijk zette, laat de tijd van boven naar beneden over het midden van de wijzerplaat zien. Hamilton heeft aan de hand van het nieuwe Hamilton uurwerk H-12, en in de vorm van de nieuwe Hamilton Jazzmaster Regulator afscheid genomen van deze klassieke indeling. Het resultaat is een bijzonder fraai horloge met een opvallend gezicht. Het is eenvoudig af te lezen, doordat de minutenwijzer (waar men het meest naar kijkt) heel natuurlijk in het midden staat. De mooie plaatsing van de uren en minuten sub-wijzerplaten en de opgelegde cijfers voor de minuten, geven het horloge ? ondanks de asymmetrie ? een uitgebalanceerde uitstraling en diepte.


Hamilton Jazzmaster Regulator - klik aan voor een grote afbeelding


De Hamilton Jazzmaster Regulator komt in drie wijzerplaatvarianten: zilver met donkergrijze of rosé goud vergulde opgelegde cijfers, of ? in dé kleur van 2013 ? diep donker blauw. Naar keuze kan aan de 42 millimeter brede stalen kast een stalen of lederen band worden gemonteerd. Het horloge kost ? 995,-. Kijk voor meer nieuws van Hamilton op de Baselbeurs op HamiltonWatch.com en bezoek Horloge.info/Hamilton.