Greg Norman ? bekend onder golfliefhebbers als de ?Great White Shark? ? begon afgelopen weekend aan het Omega European Masters golf toernooi in Crans-Montana (Zwitserland) als de nieuwste ambassadeur van horlogemerk Omega. Hij treedt hierdoor toe tot het selecte gezelschap ambassadeurs waar o.a. ook collega golfers Sergio Garcia en Michelle Wie deel van uitmaken, als ook zwemmer Michael Phelps, acteurs George Clooney en Nicole Kidman, supermodel Cindy Crawford en astronaut Buzz Aldrin.

Greg Norman heeft zijn bijnaam niet alleen te danken aan zijn Australische afkomst, maar ook door zijn agressieve manier van spelen. In zijn carrière won hij al 91 toernooien, waaronder 20 US PGA titels en twee keer de British Open (in 1986 and 1993). Van eind jaren 1980 tot begin jaren 1990 stond Norman 331 weken lang op de eerste plaat van de wereldranglijst voor golfers.
Maar zijn erelijst eindigt niet op de golfbaan. Als voorzitter en directeur van Great White Shark Enterprises, geeft Norman leiding aan een internationaal bedrijf dat zich richt op golf en de lifestyle om golven heen. Als erkenning voor zijn prestaties als golfer, sportman, zakenman, schrijver en filantroop, werd hij in 2001 opgenomen in de World Golf Hall of Fame.


Norman slaat af op de 13de holeOmega President Urquhart is dolblij dat Norman deel uit wil maken van de Omega familie: ?We kennen Greg Norman allemaal als een golf legende. Daarnaast is hij een van de grootste persoonlijkheden van het spel en zowel op als naast de baan enorm populair. We kijken erg uit naar dit partnerschap.? Greg Norman is omgekeerd ook erg blij om met Omega samen te werken:
?Vanaf het Apollo programma tot aan de Olympische spelen heeft Omega altijd de standaard gezet als het gaat om precisie en betrouwbaarheid. Het is duidelijk dat we niet alleen dezelfde waarden delen, maar ook zakelijke hetzelfde doel voor ogen hebben. Ik kijk uit naar een lange samenwerking met Omega?.


Voor meer informatie over Omega zie Horloge.info/Omega of www.omegawatches.com. Voor meer informatie over Greg Norman zie www.shark.com.