Jarenlang was zwart dé kleur als het om wijzerplaten ging. Ook nu blijft ‘ie een bestseller. Toen kwam blauw erbij, nog steeds trouwens een kleur die we aan onze collectie moeten toevoegen. Ditzelfde succes probeert de industrie te evenaren met groen. En als Patek Philippe-CEO Thierry Stern een olijfgroene Nautilus introduceert (de 5711/1A-014), met de mededeling dat ‘het merk niet is geïnteresseerd in trends op de korte termijn’ – dan belooft groen dus een blijvertje te worden. Dit zijn onze 7 subjectieve favorieten van de laatste tijd. In willekeurige volgorde.

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Monoface Small Seconds

De Art Deco-lijnen van Jaeger-LeCoultre’s iconische Reverso werken goed met een kleurtje. Het is een eerbetoon aan de oorspronkelijke modellen uit 1931. Ook toen zag het Zwitserse merk de toegevoegde waarde van een gekleurde wijzerplaat en boden ze al snel een mix aan van zwart, rood, chocoladebruin en blauw. Aan boord JLC’s manufactuur-uurwerk, de Caliber 822. Het groen op de gezonnestraalde wijzerplaat trekken ze door in de groene lederen band.
Prijs: €8.500

TAG Heuer Aquaracer Professional 300

De Aquaracer heeft TAG Heuer compleet onder handen genomen. In staal, maar ook deze van gezandstraald titanium. Geïnspireerd door de titanium Aquaracer die Bamford vorig jaar onder handen nam? Wellicht. Het matte titanium wordt ondersteund door de matgroene lunette en een diepgroene wijzerplaat. De Calibre 5 heeft een gangreserve van 38 uur en als volwaardige duiker heeft de Aquaracer een waterbestendigheid van 300 meter.
Prijs: €4.000

Cartier Tank Must

De legendarische Tank van Cartier krijgt een upgrade met de Must. Een naam die Cartier nog kent uit de 70’s. Een interessante toevoeging is de versie met het SolarBeat-uurwerk met een levensduur van 16 jaar. Deze krijgt zijn energie krijgt uit de in de Romeinse cijfers verwerkte zonnecellen. De band is vegan, gemaakt van zo’n 40 procent plantaardig materiaal. In dezelfde collectie is er ook deze monochrome groene uitvoering. Met een minimalistische groene wijzerplaat waarop we enkel het logo en twee wijzers zien. Eén die wordt aangevuld met een groene alligator lederen band.
Prijs: €2.750

Glashütte Original SeaQ

Voor degene die op zoek is naar een serieus duikhorloge, maar iets anders wil dan de usual suspects. Daarom wat extra aandacht voor deze nieuwe groene SeaQ van Glashütte Original. Een re-issue was er al in 2019 tijdens de 50ste verjaardag van de Spezimatic Type RP TS 200. Vanbinnen het prachtige en mooi afgewerkte caliber 39-11, die we helaas niet zien door de gesloten caseback. De 39.5mm stalen kast met groene wijzerplaat en lunette hoort wat ons betreft op de stoffen band. Verder is er nog de keuze uit staal – dat spreekt – en rubber.
Prijs: €9.300

Breitling Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition

Al bijna 20 jaar hebben Breitling en Bentley een innige band. De meest recente samenwerking zien we terug in de vorm van de Breitling Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition. Gelimiteerd tot 25 stuks is de 18-karaats roodgouden chronograaf met tourbillon één van de exclusiefste modellen die de twee tot nu toe hebben gepresenteerd. Het horloge brengt een eerbetoon aan de eerste klok die Breitling voor Bentley maakt in de Bentley Continental GT, bijna twee decennia geleden. Het is ook een hommage aan Willy Breitling. Een gepassioneerde Bentley-rijder en kleinzoon van Breitling-oprichter Léon Breitling. Willy patenteerde de chronograaf met twee onafhankelijke pushers op ‘twee’ en ‘vier uur’ in 1934. Het groen op de wijzerplaat – verwijzend naar het bekende British racing green – maakt het af. Met daaronder Breitlings eigen B21-uurwerk, COSC-gecertificeerd en met een waterbestendigheid van 100 meter.
Prijs: €49.000

Panerai Luminor Marina eSteel

De nieuwe Luminor van Panerai, maar nu van eSteel. Panerai experimenteert de laatste tijd met meer milieuvriendelijke materialen. Eén van de resultaten is het nieuwe eSteel. Van de 152,4 gram die het horloge weegt is 89 gram (of 58,4%) gemaakt van gerecyclede materialen.. Helemaal volgens de huidige trend. Binnenin de bekende P.9010-automaat met een gangreserve van drie dagen, een rubberized kroon en een band van PET-flessen, met een waterbestendigheid van 300 meter.
Prijs: €8.500

Patek Philippe Nautilus Ref. 5711/1A-014

Het horloge waarop velen hebben gewacht toen Patek aankondigde te gaan stoppen met de Ref. 5711 met blauwe wijzerplaat. De olijfgroene plaat – een primeur voor het merk – zal ongetwijfeld vanaf dag één een succes zijn. Verder is het precies zoals de fans het graag zien. De bekende stalen kast en band, met caliber 26-330 SC die sinds 2019 aan boord zit. Een tijdloze klassieker met een waterbestendigheid van 120 meter. De kenner ziet nóg een verschil met de blauwe. Het datumvenster heeft nu een zilverkleurige omlijsting.
Prijs: €30.400