Na de zeer succesvolle introductie van de Senator Sixties modellenreeks 3 jaar geleden, moet het voor het uit 1845 stammende Glashütte Original geen lang proces zijn geweest te besluiten inspiratie te zoeken in een ander decennium voor een nieuwe modellenreeks. Gekozen is voor de avontuurlijke jaren 1970 en het eerste nieuwe model (gepresenteerd tijdens het vandaag eindigende Baselworld) is de prachtige Seventies Panoramadatum.

De Seventies Panoramadatum is een eerbetoon aan Duits design en traditionele mechanische horlogemakerskunst in het (toen nog Oost-) Duitse Glashütte. De vloeiende vormen van de gestroomlijnde stalen kast vangen de spirit van een spannend decennium in een fascinerend, iconisch design. De wijzerplaat, gemaakt van Duits zilver, is er in gegalvaniseerd mat zilver, gegalvaniseerd ruthenium met zonnestraalmotief en in het blauw, dat van het centrum naar de rand donkerder wordt. Op de wijzerplaat varianten zijn de opgelegde indexering van rosé- of witgoud en heeft de panoramadatum ? waarvan de cijfers op twee schijven staan (enkele en tientallen) ? alle ruimte gekregen boven 6 uur.


Glashütte Original Seventies Panoramadatum met zilveren en rhutenium wijzerplaat


Aan de vierkante, 40 bij 40 millimeter stalen kast, is de Seventies Panoramadatum voorzien van een stalen band met een gepatenteerde sluiting ? waarmee ook de lengte van de band in twee richtingen kan worden aangepast. De vier haarscherp sluitende rijen met schakels zorgen voor optimaal draagcomfort. Aan de achterkant van het horloge is het automatische Glashütte Original uurwerk kaliber 39-47 te zien door de gebolde saffierglazen bodem.


De Glashütte Original Seventies Panoramadatum kost ? 8.950,-. Zie voor verkooppunten www.glashuette-original.com en voor meer nieuws en informatie Horloge.info/Glashütte-Original.