In 2002 introduceerde Glashütte Original voor het eerst de Duplex-Zwanenhals-Fijnregulering, een systeem dat een zeer nauwkeurige afstelling van de gangsnelheid en ?afwijking mogelijk maakt.

Dit is echter niet alleen in technische zin opvallend, ook optisch is het een ware blikvanger. Genoeg reden voor de designers en bouwers van Glashütte Original eens te kijken of ze deze speciale fijnregulering aan de wijzerplaatkant zichtbaar konden maken. En dat is gelukt, de nieuwe PanoInverse XL heeft hiermee een zeer ?openhartig? uiterlijk gekregen. Om dit voor elkaar te krijgen heeft men het originele manufactuur uurwerk kaliber 65 zo grondig onder handen moeten nemen dat hieruit een compleet nieuw uurwerk, het met de hand op te winden kaliber 66 voortkwam.

PanoInverse XL detail van de balansbrugDe wijzerplaat van de PanoInverse XL is niet zoals bij de andere modellen uit de Pano-lijn vrijwel volledig gesloten maar bestaat slechts uit een ringvormige variant om de fijnregulering van het uurwerk zichtbaar te maken. De decentrale indexering van de uren, minuten en seconden is op een zwarte ondergrond aangebracht, voorzien van opgelegde roségouden applicaties. Het horloge is verder voorzien van een gangreserve aanduiding die aangeeft hoeveel kracht er nog op de veer van het uurwerk zit.

Het absolute hoogtepunt van het horloge is natuurlijk de met de hand gegraveerde balansbrug met de daarop gepositioneerde Duplex-Zwanenhals-Fijnregulering. De gelijkmatige beweging van de balans zorgt voor een prachtig schouwspel van de tijd.

Het horloge is verkrijgbaar met een gepolijste rosé- of witgouden kast met Louisiana-Aligatorband in zwart en bruin.