Gerd R. Lang staat bekend om zijn liefde voor oldtimers, racen en tijdmeten. Hij was al aanwezig bij de opnames van de film ?Le Mans? met Steve McQueen waar hij de tijd stopte. Ook was hij tijdwaarnemer bij de Formule 1 en zelfs officiële tijdwaarnemer bij de Olympische Spelen van Moskou. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat juist zijn bedrijf, Chronoswiss, op het idee kwam voor de dashboardset Wristmaster, een klok met een aparte chronograaf? voor om de pols.

Je kunt overigens rustig constateren dat dit ?horloge? niet voor mensen is met een minder dan gemiddeld brede pols, de breedte van deze set is 84 mm en de hoogte 42 mm. Dat zijn de afmetingen van de stalen grondplaat waarop twee tijdmetingen plaatsvinden: een klok die de normale tijd aangeeft en een chronograaf voor het meten van willekeurige tijdsafstanden. De twee werken onafhankelijk van elkaar want ze zijn voorzien van verschillende uurwerken, waardoor ze onderling ook verwisselbaar zijn en de drager in staat stellen zelf te bepalen welke tijdmeter links of rechts op de grondplaat komt te zitten.
In de klok zit een door Chronoswiss bewerkt en aangepast automatisch ETA kaliber 2892-A2 uurwerk dat de uren, minuten en seconden als ook de datum aangeeft. In de chronograaf, waarmee tijdsintervallen vanaf een achtste seconde tot 12 uur gemeten kunnen worden, zit een automatisch kaliber C. 751, een bewerkt Valjoux 7750 uurwerk waarvan door Chronoswiss de wijzers voor de gewone tijd zijn weggelaten.

De twee klokken zitten op de bodemplaat vast met een bajonetsluiting die Chronoswiss eerder al gebruikte voor de ?Grand Régulateur?, het zakhorloge voor de pols. Met één handbeweging kan men de container waarin de klokken zitten losmaken, en op de gewenste plaats weer aanbrengen. Deze constructie biedt vele mogelijkheden, één daarvan is een toekomstige uitbreiding van deze modellenreeks.