Chopard is al sinds 2002 partner van de ?Grand Prix de Monaco Historique?, waarbij elke twee jaar de meest zeldzame klassieke raceauto?s het tegen elkaar opnemen op de bochtige wegen van het vorstendom. Afgelopen 12 en 13 mei werd de rally weer verreden en Chopard deed voor de 6e keer dienst als officieel tijdmeter, waarbij het Zwitserse Luxe horlogemerk voor de gelegenheid twee chronografen presenteerde.

De Grand Prix de Monaco Historique Chronograph 2012 is een bijzonder fraaie mechanische chronograaf, gemaakt van lichtgewicht mat titanium. Het horloge ademend racerij door de vele details, die voor deze editie rechtstreeks geïnspireerd zijn op autosport uit de jaren 1970. Het 42 millimeter brede horloge is er in twee varianten: geheel titanium met oranje details of titanium gecombineerd met roségoud en blauwe details.


Chopard Grand Prix de Monaco Historique Chronograph 2012


In de Chopard Grand Prix de Monaco Historique Chronograph 2012 zit een COSC chronometer gecertificeerd chronografenuurwerk, waarmee tijden tot maximaal 12 uur kunnen worden gemeten. Het uurwerk kan door de saffierglazen zichtbodem, waarop aan de binnenkant het logo van de ?Automobile Club de Monaco? staat,  worden bewonderd. Aan het tot 50 meter waterdichte horloge zit een fraaie lederen rally horlogeband. Van beide varianten worden 500 stuks gemaakt.


Zichtbodem van de Chopard Grand Prix de Monaco Historique Chronograph


Kijk op Horloge.info/Chopard voor meer nieuws en informatie over het merk en bezoek Chopard.com.