De tijd dat alle kinderhorloges veelkleurig en vooral schattig moesten zijn, lijkt voorbij. Natuurlijk zijn de horloges voor de allerkleinsten nog steeds zo vrolijk mogelijk, maar het horloge voor kleine meneertjes en jonge meiden moet volwassener en bij voorkeur lijken op de horloges van mamma en pappa.

Daar spelen de horlogemerken die een behoorlijk aanbod kinderhorloges hebben dan ook gretig op in. RG512 komt bijvoorbeeld met jongens- en meisjeshorloges met digitale aanduiding, die lijkt op een kleine G-Shock of Baby-G en ook de stalen horloges met brede lederen banden zouden mam en pap, waren ze een maatje groter, graag willen lenen.


Het Nederlandse horlogemerk Prisma heeft horloges waar, behalve dat ze klein zijn, niets kinderachtigs meer aanzit. Zo is er model Sophie voor de dametjes, die bestaat uit een metalen kast en een witte of roze wijzerplaat. Voor de Prisma Frankjongens springt de Prisma Frank er uit, met een hoog Omega Seamaster gehalte waar pap misschien best wel een beetje jaloers van zou kunnen worden.


Ook het nieuwe merk Tikkers (foto boven), dat in Nederland en België op dit moment de grote rage is onder kinderen en tieners, heeft duidelijk een volwassen inspiratiebron: Ice Watch. De meeste Tikkers horloges zijn wel veelkleurig, maar dat zijn de horloges van Ice Watch ook. Tikkers heeft ze alleen kleiner gemaakt en in sommige gevallen voorzien van een jeugdige afbeelding.


De kroon op het gebied van volwassen horloges voor kinderen wordt echter gespannen door het merk Garonne. Meisjeshorloges met rekbanden met applicaties die doen denken aan de beroemde bedels, worden afgewisseld door horloges met een rand glimmertjes die mamma liever in haar eigen horloge zou willen zien. Voor de jongens hebben duikhorloges in vele variaties voor Garonne als inspiratiebron gediend.


Garonne kinderhorlogeAlle tot nu toe omschreven kinderhorloges hebben een winkelverkoopprijs die ergens tussen de ? 25,- en ? 50,- ligt ? prima voor een verjaarskado, communie of zelfs zomaar. Maar voor wie een stapje verder wil gaan in looks én prijs (en stoer!), zou eens moeten kijken naar Garonne?s 32 millimeter brede kinderinterpretatie van het beroemde Submariner model van Rolex. Het kost ? 89,95 maar voldoet ? met een eenzijdig draaibare duikring, geschroefde kroon en een waterdichtheid van 300 meter ? wel aan de eisen van een volwaardig duikhorloge. Übercool aan de pols van elke jongen én elk meisje.



De kinderhorloges van de merken hierboven beschreven zijn verkrijgbaar bij juweliers en online bij kinderhorlogespecialist Kinderhorloges.nl.