Het huidige herfst/winterseizoen is er één van glamour, dankzij de nieuwste prestigieuze creatie van Raymond Weil: de Freelancer Autumn Time ? de precisie van een mechanisch uurwerk gevat in een bijzonder chique vrouwelijk horlogemodel met subtiele en warme tinten. Een ogenschijnlijk streng horloge, getemperd door zachte kleuren en vrouwelijke charme.

Na de lancering van de Freelancer Chronographe en Freelancer Summertime, is het merk op ontdekkingstocht gegaan naar een nieuw uniek dameshorloge met een knipoog naar het seizoen van de feestdagen. Raymond Weil slaagde er met de Freelancer Autumn Time in een zachte vrouwelijke toets over dit horlogemodel te laten waaien, terwijl de vormgeving vrij strak, zelfs wat mannelijk, is. Deze synergie verkrijgbaar in twee aantrekkelijke, fluweelachtige tinten, ?kastanje? en ?vijg? en in combinatie met diamanten, maken dit horloge onweerstaanbaar voor dames: de kracht van een mannelijke vormgeving in een zorgzame afwerking?


Raymond Weil Freelancer Autumn TimeVoor de alligatorleren bandjes worden dezelfde warme kleuren als die van de wijzerplaten gebruikt, wat van dit horlogemodel één mooi geheel maakt. De roestvrijstalen kast (geborsteld en gepolijst) is met haar 38 mm diameter niet aan de kleine kant, maar ook niet te groot en aan beiden zijden boven en onder voorzien van dubbelzijdig en ontspiegelend saffierglas (waardoor dus zelfs de onderzijde niet krast wanneer deze op een tafel ligt). De gepolijste roestvrijstalen lunet ontsnapt niet aan 66 diamanten en omrandt het horloge met schittering. Twaalf diamanten duiden op hun beurt de uren aan. Alle 78 diamanten bij elkaar zijn goed voor 0,65 karaat. Ondanks deze letterlijk schitterende stenen blijft dit dameshorloge subtiel en bijzonder stijlvol. Luminescente wijzers zorgen ervoor dat we zelfs tijdens de donkerste dagen de uren mooi kunnen aflezen. Wanneer komt de Kerstman of wanneer slaat de klok twaalf uur? Elk uur zal een diamant ons op ons ongeduld wijzen.


Raymond Weil Freelancer Autumn TimeDit dameshorloge is een feilloos antwoord op de verwachtingen van vandaag de dag; de Freelancer Autumn Time springt er bovenuit met het mechanische uurwerk dat deels zichtbaar is ter hoogte van de twaalf. Er zit kwaliteit in dit pakje en dat mag toch ook wel gezien worden. Warme kleuren, diamanten en een Zwitsers kloppend hart maken dit dameshorloge bijzonder stijlvol in zijn eenvoud. Vrouwen die niet alleen voor het uiterlijk gaan, maar ook kwaliteit onder de buitenkant weten te waarderen: rep u naar uw juwelier voor Raymond Weil?s Freelancer Autumn Time, waarmee u niet alleen de komende koude maanden met klasse de uren zal kunnen volgen, maar ook in vele volgende winters dankzij het hedendaagse doch tijdloze design van dit sublieme juweelhorloge.


Beide modellen kosten ? 3.650,-. Voor verkoopadressen zie www.raymond-weil.com of bel Martinshof: 088 ? 655 04 55.


Tekst © voor Horloge.info door Mylène Koppyn