Met een look die doet denken aan de designs uit de Space Age ? de jaren 60 van de vorige eeuw ? presenteert Fortis een Limited Edition met springende wijzerplaat. Fortis langdurige connectie met ruimtevaart wordt hierin eveneens gecombineerd met de viering van het 100 jarig bestaan van het Zwitserse horlogemerk.

Het ontwerp van de Fortis B-47 Mysterious Planets is gemaakt door architect en designer Karsten Krebs. Het automatische horloge heeft een wijzerplaat die eens per uur in zijn geheel verspringt, waarna er in één van de venstertjes het volgende uur af te lezen is. De vensters representeren de planeten Mercurius, Venus, Aarde, Mars en Jupiter, die draaien rond de zon, van waaruit de (gewone) centrale minutenwijzer haar rondjes draait.


Het horloge komt met een fraaie blauwe of zwarte wijzerplaat en er kan voor verschillende soorten horlogebanden worden gekozen. Zowel de blauwe als de zwarte variant is gelimiteerd tot 500 stuks, welke individueel genummerd zijn. De horloges hebben een stalen kast met een diameter van 47 millimeter, hebben antireflectief gecoat saffierglas en zijn waterdicht tot een druk van 20 BAR.


Fortis B-47 Mysterious Planets met blauwe plaat


De B-47 Mysterious Planets kost, afhankelijk van de band, tussen de ? 3.690,- en ? 3.965,-. Kijk op Horloge.info/Fortis voor meer nieuws en informatie en bezoek Fortis-Watches.com.