Eterna heeft sinds haar oprichting in 1856 met tal van innovaties bijgedragen aan de ontwikkeling van ?het Zwitserse horloge?. Zodat ook de huidige en toekomstige generaties van de vroegere prestaties van het merk kunnen profiteren, komt het merk met de nieuwe Heritage Collection, waarin onder meer de Super KonTiki Limited Edition 1973 te vinden is; een wonderbaarlijk mooi duikhorloge dat aantoont dat vintage zo vreselijk mooi kan zijn.

De KonTiki dankt zijn naam aan het beroemde houten vlot Kon-Tiki, waarmee Thor Heyerdahl en zijn metgezellen in 1947 vanaf de Peruaanse kust naar Polynesië zeilde. Om de polsen van de ontdekkingsreizigers zaten de meest robuuste en betrouwbare horloges van die tijd, vanzelfsprekend van Eterna. In 1958 kwam de eerste Eterna KonTiki op de markt, een model dat in vele gedaantes en tot op de dag van vandaag als een rode draad door de collecties van het merk zou blijven lopen. Het is dus logisch dat een KonTiki een van de eerste edities in de Heritage Collection moest worden. De Super KonTiki uit 1973 werd geselecteerd.


De Super KonTiki is een uitstekend voorbeeld van de vele mooie duikhorloges die werden gemaakt in de jaren 1970. Aangepast naar de wensen van vandaag is de Super KonTiki Limited Edition 1973 via ontspiegeld saffier glas en de iets forsere maat van de 44 millimeter brede stalen kast. Verder doet het originele horloge niet onder voor de moderne heruitgave. Zo zijn de fraaie gekartelde duikring met zwarte inlay en oranje lichtgevend driehoek, de wijzers en de wijzerplaat, de kroon en zelfs de mesh-band vrijwel exact zoals het bijna 40 jaar geleden was.


Eterna Super KonTiki Limited Edition 1973 (ref 1973.41.41.1230)


De Super KonTiki Limited Edition 1973 (referentie 1973.41.41.1230) is tot 200 meter waterdicht en heeft een automatisch ETA 2824-2 uurwerk. Het horloge is vanaf nu verkrijgbaar voor ? 2.175,-. Zie Horloge.info/Eterna voor meer nieuws en informatie en www.eterna.com voor verkooppunten.