Met de D-Star Basel Special 2011, brengt de Zwitserse design-horlogemaker Rado een eerbetoon aan ?s werelds eerste krasvaste horloge: de Rado DiaStar uit 1962. Het bewijst met de onthulling van de sportieve en moderne chronograaf gelijk zijn reputatie op het gebied van hedendaagse hightech horloges, die accuraat zijn op elk niveau en krasvast van keramische kast tot gesp.

Door hightech keramiek te combineren met rubber, heeft Rado gekozen voor twee materialen om zowel het sportieve als het design aspect van het horloge extra te onderstrepen. Het keramiek wordt niet alleen gebruikt voor de ovale, scherp gefacetteerde kast, maar ook voor de gesp ? waarmee Rado zijn leidende kennis op het gebied van hightech materialen bewijst.
De afleesbaarheid van het design horloge is optimaal door het kontrast tussen de zwarte wijzerplaat en de witte, lichtgevende Super-LumiNova wijzers en indexen. De chronograaf heeft een opvallende rode centrale secondewijzer, een minutenteller bij 9 uur en een urenteller op 6 uur. Het venster voor de datum is op half-5 geplaatst, om de subindex van de kleine (gewone) seconde niet te verstoren.


Rado D-Star Basel Special 2011


De Rado D-Star Basel Special is een ongebruikelijk dunne automatische chronograaf en zal in een gelimiteerde editie van 1.111 stuks tijdens Baselworld 2011 (eind deze maand) worden gepresenteerd. Zie voor meer informatie over de geschiedenis van het merk Rado en meer nieuws Horloge.info/Rado of www.rado.com.