Het Zwitserse horlogehuis Edox is de officiële tijdmeter van de Dakar Rally geworden en komt ter ere hiervan met een gelimiteerd horloge: de ?Dakar Limited Edition?. Edox onderstreept met de samenwerking haar positie als partner van extreme motorsporten, daar het horlogemerk al officieel tijdmeter is van de Class-1 World Powerboat Championship en officieel partner van de FIA World Rally Championship (WRC).

De Edox Dakar Limited Edition is een horloge dat in alles is gebaseerd op de ruige omstandigheden van de rally en is geënt op de persoonlijkheid van de deelnemers. Zo is het horloge gemaakt van hetzelfde staal als de zenuwen van de coureurs van de auto?s, motoren, vrachtwagens en quads, die zondag 1 januari aan de start zullen staan. In het 42 millimeter brede horloge zit een quartz uurwerk dat betrouwbaar en robuust is, en bestand is tegen extreme temperaturen en schokken en de 10 BAR waterdichtheid biedt niet alleen bescherming tegen bloed, zweet en tranen (en water), maar maakt het horloge ook dicht voor stof, zand en aarde.


Edox Dakar Limited Edition


Op de zwarte carbonfiber wijzerplaat en onder het krasvaste ontspiegelde saffierglas, zijn de wijzers en indexen onder alle omstandigheden perfect afleesbaar. Ter ere van de rally is het logo en de routekaart op de wijzerplaat afgedrukt, van het begin in Argentinië, door Chili, tot en met de finish in Peru.


De Edox Dakar Limited Edition zal vanaf begin januari 2012 voor ? 1.325,- te koop zijn in een gelimiteerde editie van 500 stuks. Kijk op Horloge.info/Edox voor meer nieuws en informatie of kijk op Edox.ch.


© Horloge.info