Bell & Ross heeft een collectie horloges gelanceerd die hun inspiratie halen uit de eerste polshorloges van rond de eerste wereldoorlog en ?Fliegeruhren? uit de tweede wereldoorlog. De polshorloges van toen waren niet veel meer dan een zakhorloge aan een bandje, wat aan het uiterlijk van de horloges van toen ook duidelijk te herkennen was. Voor militair gebruik in de lucht waren deze grote horloges nog decennia later geen bezwaar ? het zo goed mogelijk kunnen aflezen van de tijd was namelijk van levensbelang.

Bell & Ross? nieuwe modellen uit de Vintage collectie bestaan aan de ene kant uit ?civiele? modellen (referentie WW1), die door de vorm, de bandaanzetten en de kroon duidelijk knipogen naar de eerste, tot polshorloge omgebouwde zakhorloges. Voor wie deze knipoog te subtiel is, heeft Bell & Ros voor de zekerheid ook een zakhorloge (referentie PW1) op de markt gebracht, met praktisch dezelfde wijzerplaatopmaak. Het WW1 horloge heeft een kastdiameter van 45 millimeter met daarop gebold en ontspiegeld saffier glas en erin een automatisch uurwerk. Het geeft de tijd aan via drie centrale wijzers en is er in drie verschillende uitvoeringen: met grande date (grote datumaanduiding via twee schijven ? referentie WW1-96, kost ? 2.800,-), met gangreserve aanduiding (WW1-97, ? 3.000,-), en met grande date én gangreserve aanduiding (WW1-90, ? 3.600,-). De PW1 meet 49 millimeter en kost ? 2.000,-.


klik aan voor een vergroting van de WW1 en PW1 collectie


Ook heeft Bell & Ross een militaire uitvoering gemaakt, die eerbetoon moet zijn aan de eerste pilotenhorloges uit de jaren 1940. Deze Beobachtungsuhren of B-Uhren kwamen met de door Bell & Ross gebruikte wijzerplaatopmaak sinds 1941 voor. Er is de WW1 Military met ?schone? lichtgevende indexeringen en wijzers, waarvan de kast door glasparels mat gestraald is en de WW1 Heritage, waarvan de lichtgevende pasta is ?vergeeld? en de kast nog eens PVD grijs is gemaakt, om een extra oude en vintage look te creëren. Beide horloges hebben een 45 millimeter stalen kast met een automatisch ETA 2892 uurwerk en gebold ontspiegeld saffier glas. De WW1 Military kost ? 2.200,- en de WW1 Heritage kost ? 2.500,-.


Bell & Ross Military en Heritage


De verschillende modellen zijn eind vorig jaar (2011) in de winkels verschenen. Kijk op Horloge.info/Bell & Ross voor meer nieuws en informatie of bezoek BellRoss.com.