Fleurus is een horlogebanden producent uit het Franse departement Cantal, die haar banden al ruim 50 jaar in het plaatsje Saint-Flour produceert. Het bedrijf, waar inmiddels meer dan duizend mensen werken, verplaatste haar hoofdkantoor naar Vichy, maar een high-tech horlogebandenfabriek staat nog altijd in het rustieke oprichtingsplaatsje.

Horlogebandjes van Fleurus zijn in Frankrijk een begrip ? het bedrijf heeft daar zelfs een dominante marktpositie. In de Benelux zijn de banden nog niet zo bekend, maar daar moet volgens Fleurus snel verandering in gaan komen. De horlogebanden hebben een unieke oorspronkelijke uitstraling, doordat de focus door Fleurus gelegd wordt op het gebruik van Europese leersoorten met een diepe nerf. Maar ook moderne vormgeving, zoals zwarte banden met kleurrijk stiksel, dames horlogebanden die twee keer om de pols geslagen kunnen worden, extra brede banden geschikt voor grotere horloges en rubberen horlogebanden worden door Fleurus met de grootste mate van afwerking geproduceerd.


De collectie van Fleurus is door de grote verscheidenheid geschikt voor de meest uiteenlopende soorten horloges. Kijk voor meer informatie over Fleurus op Fleurus.fr. De horlogebanden worden inmiddels bij enkele juweliers in Nederland verkocht en zijn online verkrijgbaar via Horlogebanden.com.