Edox heeft op de Les Bemonts 5 Minute Repeater uit 2005 een vervolg gegeven met de Edox Classe Royale 5 Minute Repeater. En daar kan je als liefhebber alleen maar blij mee zijn, een repetitiehorloge is onder verzamelaars nog altijd een van de meest gewilde complicaties!

Het opmerkelijke automatische uurwerk van de Edox Classe Royale 5 Minute Repeater met zijn complexe slagmechanisme is zichtbaar door de met de hand gemaakte, deels open wijzerplaat, zodat men ook kan zien wat men hoort: dat de tijd door twee hamertjes wordt geslagen. Ook de achterkant van het fraaie uurwerk (Edox 87, of Dubois Dépraz 87, gebaseerd op ETA 2892 A2) is te bekijken is door een zichtbodem die is vastgezet met vier schroefjes.


Het nieuwe repetitiehorloge fascineert met zijn verfijnde vierkante 316L roestvrijstalen kast (45 x 45 mm) die is samengesteld uit zes afzonderlijke onderdelen, afgewerkt met licht gebold saffierglas dat aan de binnenzijde is voorzien van een antireflectie laag. De handgemaakte band van krokodillenleer met vouwsluiting onderstreept de exclusiviteit van dit horloge.


De Edox Classe Royale 5 Minute Repeater is verkrijgbaar in 3 varianten: twee met een zwarte plaat en keuze uit een gepolijste kast met geborstelde of zwarte PVD accenten. De variant met zilveren wijzerplaat is verkrijgbaar met geborstelde accenten. De prijs is ? 10.995,-.