Bij het ontwerpen van het allernieuwste model, heeft Eberhard & Co zich wederom laten inspireren door één van de allergrootsten uit de autosport: Tazio Nuvolari. Deze legendarische coureur werd door grootheden als Enzo Ferrari en Ferdinand Porsche omschreven als ?the greatest of all? en ?the greatest driver of the past, present and future?.

Elk jaar wordt in Italië de Grand Prix Nuvolari verreden met als startpunt Mantoya, de geboorteplaats van Tazio Nuvolari. Eberhard & Co is al jarenlang tijdmeter en hoofdsponsor van dit prestigieuze evenement. Dit jaar introduceerde Eberhard tijdens de start (afgelopen 18 september) een nieuwe chronograaf als eerbetoon aan deze grote coureur; de Tazio Nuvolari Edition Limitee Grand Prix TN. Zoals de naam al aangeeft, is deze exclusieve chronograaf in een gelimiteerde oplage (van 999 stuks) gemaakt. De automatische chronograaf heeft een kast met een diameter van 43 millimeter, die is voorzien van een saffierglazen zichtbodem waardoor het uurwerk goed te bewonderen is. De afwerking van zowel de kast als het uurwerk is van zeer hoog niveau en voorzien van bijzondere details, zoals de ingegraveerde handtekening van Tazio Nuvolari. De wijzerplaat heeft een hoge afleesbaarheid door de grote diameter van de twee chronograafregisters, de grote Arabische cijfers en de met Super-LumiNova gevulde wijzers.


Eberhard & Co Tazio Nuvolari Edition Limitee Grand Prix TNDe bezel is gevuld met zwart keramiek en is voorzien van een tachymeter schaal in ?Miles per Hour? in het rood, terwijl er onder het glas een binnenschaal is gebruikt voor ?Km per Hour?. De schaal in mijlen kan echter niet worden gebruikt om het aantal mijl per uur te meten over een afstand in mijlen, want dan had deze hetzelfde moeten zijn als de schaal van de kilometers. Als voorbeeld: als een auto 60 mijl per uur gaat, gaat hij één mijl per minuut, niet 37,2. Wat wel kan, is dat men er het aantal mijlen per uur mee kan berekenen na een afgelegde kilometer, of men kan bekijken hoeveel mijlen in relatie staan tot afgelegde kilometers en vice versa. Laten we er maar van uitgaan dat dit de bedoeling van de ?Miles per Hour? schaal is.


Prachtig is in ieder geval het samenspel tussen de gekozen dominante kleuren zwart en rood, dat het horloge een zekere stoerheid, sportiviteit en dynamiek geeft. De winkelverkoopprijs bedraagt ? 3.090,- voor de uitvoering met krokodillen lederen band en ? 3.730,- voor de uitvoering met stalen band. Voor meer informatie over Eberhard & Co zie www.eberhard-co-watches.ch, voor verkoopadressen in de Benelux, zie www.timecompany.nl.