In 1962 was de ?space race? in volle hevigheid losgebarsten. Breitling, dat toen al leverancier voor de civiele en militaire luchtvaart was, volgde dit nieuwe avontuur met veel interesse en besloot zich er in te mengen. De technici van het merk ontwikkelden daartoe de Cosmonaute, een horloge gebaseerd op de Navitimer chronograaf, maar dan in een ?space? versie met 24-uurs aanduiding.

Gezien de extreem relatieve natuur van dag en nacht in de ruimte was een horloge, waarbij een hele dag in één omwenteling van de urenwijzer werd weergegeven, een handig hulpmiddel. Zo kon een astronaut zich er bijvoorbeeld niet in vergissen of het middag of middernacht was. Op 24 mei 1962 onderging de Cosmonaute de ultieme test, toen astronaut Scott Carpenter het meenam op zijn vlucht met de Aurora 7 capsule, en het de eerste chronograaf in de ruimte werd.


klik aan voor een grote afbeeldingTer viering van de 125ste verjaardag heeft Breitling besloten om een gelimiteerde serie van dit horloge uit te brengen. Slechts 1.000 stuks zullen worden gemaakt, allemaal voorzien van een originele versie van de intrigerende 24-uurs wijzerplaat. Om extra accent te leggen op het aparte karakter en als eerbetoon aan een design icoon uit de jaren 1960, is de Cosmonaute Limited Edition voorzien van de geperforeerde Air Racer bracelet, die ook al te vinden was aan de eerder dit jaar geïntroduceerde Breitling Navitimer 125e Anniversaire.


De Breitling Cosmonaute Limited Edition is voorzien van het automatische Breitling 22 chronografenuurwerk (met flybackfunktie), dat COSC chronometer gecertificeerd is. De stalen kast heeft een diameter van 41,5 millimeter en is waterdicht tot 30 meter. De draaibare bezel heeft een circulaire rekenliniaal en omvat dubbel antireflectief saffier glas. Het horloge komt (naar verwachting) eind oktober naar Nederland en België en zal rond de ? 5.250,- gaan kosten. Voor verkoopinformatie kunt u bellen met Breitling Nederland (tel: 020 ? 659 64 53), of een bezoek brengen aan de website van Breitling.