Buiten dat Eberhard & Co heeft aangekondigd druk doende te zijn een geheel eigen kaliber te ontwikkelen, welke naar verwachting in 2009 geïntroduceerd zal worden, komt men met twee nieuwe modellen: een geheel eigentijdse uitvoering van het boegbeeld van het merk de Chrono 4, en een nieuwe uitvoering van de 8 Days, beide genaamd Grande taille.

Chrono 4 Grande taille
Chrono 4 Grande tailleDe Chrono 4 Grande taille is verkrijgbaar in zowel staal als 18K rosé goud. De kast met een diameter van 43 mm herbergt het automatische chronograaf kaliber EB 200. Net als bij de vorige modellen in de Chrono 4 serie is de unieke functionaliteit van de wijzerplaat karakteristiek: alle registers van de chronograaf zijn horizontaal naast elkaar gepositioneerd, iets wat dit model een geheel eigen en uniek gezicht geeft. Eberhard & Co heeft het Chrono 4 Grande taille model eigen details meegegeven zoals de rubber accenten op zowel de poussoirs (de drukkers, bij de stalen versies) als op de kroon.

8 Days Grande taille
8 Days Grande taille10 jaar geleden was het Eberhard & Co die als eerste horlogefabriek een polshorloge op de markt bracht met een gangreserve van 8 dagen. Dit bereikte men met een uurwerk waarin 2 elkaar overlappende veren met een lengte van maar liefst 1,5 meter zitten. Ter vergelijking: in een standaard polshorloge zit een veer van ca. 30 cm.

De nieuwe uitvoering van de 8 Days is verkrijgbaar met een stalen behuizing met een diameter van 41 mm en herbergt het met de hand op te winden kaliber EB 896. De gangreserve van 8 dagen wordt aangeduid d.m.v. een wijzer op de wijzerplaat. De achterkant is deels opengewerkt waardoor men een blik kan werpen op één van de 2 veren welke is opgesloten door een veerton in de vorm van een 8. Deze veerton is voorzien van een bijzonder fraaie decoratie welke een 3-dimensionaal effect geeft.

De stalen versies van de Chrono 4 zijn verkrijgbaar met croco of rubberen band, de 18K versie alleen met croco band. De prijzen variëren, vanaf ? 4.240,- voor de stalen versie tot ? 12.700,- voor de 18K rosé gouden versie.
De 8 Days wordt geleverd met een croco band, de prijs bedraagt ? 2.660,-.