Vanavond (13 juni 2012) staat voor Oranje een cruciaal duel op het spel. De uitslag van de voetbalwedstrijd tegen Duitsland zal bepalend zijn voor de lengte van ons verblijf op het Europees Kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne. Nu is de verdeling qua kwaliteit tussen Duitsland en Nederland wel redelijk in balans, maar de Duitsers hebben iets dat wij niet hebben: een horlogesponsor.

Als onderdeel van een langdurig partnerschap met de Duitse voetbalbond (DFB) lanceerde het Zwitserse horlogemerk IWC Schaffhausen vlak voor het EK een speciaal horloge: de Big Pilot?s Watch Edition DFB. Met zijn 46 mm is het horloge een robuust horloge dat superioriteit moeiteloos combineert met Duitse eigenschappen als precisie en betrouwbaarheid. De ontwerpers van IWC hebben daarnaast de nationale kleuren van het Duitse team op subtiele wijze laten terugkomen: zwarte cijfers, rode kleine seconde- en gangreservewijzers en een gele index om aan te geven dat de gangreserve bijna op is.


De IWC Big Pilot?s Watch Edition DFB is niet alleen bedoeld voor voetbalfans: met iedere verkocht horloge wordt een goed doel gesteund. Een deel van de opbrengst gaat naar de Duitse vestiging van de Laureus Sport for Good Foundation, die de kracht van sport aanwendt voor het aanpakken van maatschappelijke problemen. Zo heeft de stichting in Duitsland in zeven steden een straatvoetbalcompetitie voor achtergestelde kinderen opgezet.


Joachim Löw (met horloge) en zijn trainingsstaf zijn duidelijk te spreken over hun IWC.


De IWC Big Pilot?s Watch Edition DFB is uitgegeven in een gelimiteerde editie van slechts 250 exemplaren en kost ? 13.600,-. Kijk voor meer nieuws en informatie over IWC op Horloge.info/IWC en IWC.com. Bel voor verkooppunten: 0031 20 524 67 52.