De nieuwe Doxa SUB 4000T is een professioneel duikinstrument, dat ontworpen is om onder de meest veeleisende omstandigheden te functioneren. Het is ook het horloge waarmee het merk de 10de verjaardag van de heruitgave van de SUB-collectie viert ? en is daarom gelimiteerd tot 500 stuks.

Hoewel Doxa als sinds 1889 bestaat, is het merk vooral bekend om de SUB duikhorloges die het in 1967 ontwikkelde. De duikhorloges worden alom geroemd om de professionele eigenschappen, maar ook (en vooral) om het uiterlijk, dat (ondanks dat het weinig is verandert) populair is gebleven ? waarschijnlijk door de steeds weer oplaaiende interesse voor vintage duikhorloges. De nieuwe SUB 4000T Professional is een fors horloge met een diameter van 47 millimeter. Het heeft de karakteristieke oranje wijzerplaat en daaromheen de duikring voor het meten van de duiktijd, inclusief de daarin geïntegreerde decompressietabel. Daar het heliumventiel is het horloge waterdicht is tot maar liefst 1.220 meter (4000 voet). In de kast tikt een automatisch ETA 2897 uurwerk, voorzien van een gangreserve aanduiding waardoor de duiker nooit het risico loopt met een onvoldoende opgewonden horloge te water te gaan.


De Doxa SUB 4000T is alleen online bij Doxa te bestellen en kost ?ter introductie? $ 2.490,-. Later zou dat $ 2.890,- kunnen worden. Kijk op Horloge.info/Doxa voor meer nieuws en informatie over Doxa en bezoek www.doxawatches.com om het horloge te bestellen.