Doxa viert het 120 jarig bestaan in 2009 met de introductie van de Ultraspeed Chronograph. Een chronograaf met een duidelijke knipoog naar de autosport, niet gelimiteerd tot 120 maar 150 stuks.

Doxa, dat tegenwoordig vooral bekend staat om de grote SUB duikmodellen, verwierf in eerste instantie bekendheid door de ontwikkeling van horloges en uurwerken voor de auto-industrie. De oprichter van Doxa, Georges Ducommun (1868-1936), was een groot autoliefhebber. Zijn passie voor auto?s ging zo ver dat hij bij zijn residentie Château des Monts een benzinestation liet bouwen. De benzinepompen ervan zijn nog steeds te zien in het horlogemuseum dat tegenwoordig in het Château gevestigd is.


En ter ere van Georges Ducommun, zijn passie en het 120 jarig bestaan heeft Doxa de Ultraspeed Chronograph ontworpen. De 44 mm brede driedelige stalen kast heeft ontspiegeld saffierglas en een eveneens saffierglazen zichtbodem waardoor het automatische Valjoux kaliber 7750 uurwerk te zien is. Het uurwerk is uitgebreid met een gangreserveaanduiding op 3 uur en vertoond verder de uren, minuten en (kleine) seconden en de chronograaf (centrale) seconden, minuten en (halve) uren. Het horloge is direkt bij Doxa te bestellen voor $ 3.490,-