In Japan is er al een paar jaar groeiende vraag naar horloges met werkelijk vernieuwende tijdsweergave. Geen wijzers en geen digitale getallen, maar science fiction. Horloges waarvoor je opnieuw moet leren klokkijken. Tokyoflash is trendsetter en hofleverancier van dergelijke horloges. Het aanbod groeit, en de verkoop gaat steeds vaker de grens over. Nu is er Tokyoflash R75, dat de tijd op drie verschillende conceptuele manieren weergeeft. Een bezoekje aan de website is de moeite waard, al is het maar om te genieten van de creativiteit.

Weergave gericht op het uur
Deze weergave toont het uur in digitale cijfers op het onderste display, en minuten via de bovenste display. Elke LED representeert een voortgang van 5 minuten. Ideaal wanneer je snel even de tijd ?zo ongeveer? wilt weten.


weergave met onder de minuten en boven de urenWeergave gericht op de minuten
In deze modus is tijdsweergave primair gericht op de weergave van minuten in digits op de onderste display. De bovenste display toont de uren via twaalf LEDs.


Binary weergave
Dit is waar het de puristen om is te doen: een volledig andere tijdweergave. Hier is uitsluitend de bovenste display actief. Urenweergave in de bovenste rij van zes LEDs. De tweede rij representeert de minuten. Om de tijd binair af te lezen, moet je wel even opnieuw leren klokkijken, van links naar rechts!Geoefende ?nieuwe tijd kijkers? kunnen het horloge zo instellen dat het de drie weergave modi rouleert. Meer info op: www.tokyoflash.com