Raphael Ickler, telg van de beroemde Duitse horlogefamilie Ickler, komt met een tweede model van zijn éénwijzer horlogemerk Defakto. Na het zwart-witte model ?Eins?, is er nu de wit-zwarte uitvoering ?Nachtschicht?. Doordat de wijzerplaat geheel lichtgevend is, is het horloge de hele nacht extreem goed afleesbaar.

Voor mensen die geen éénwijzerhorloge gewend zijn zal het even wennen zijn ? én je moet het je kunnen veroorloven de tijd niet tot op de minuut exact te weten. Maar dan is het pure ontwerp van de Defakto horloges erg aangenaam. Het nieuwe model ?Nachtschicht? (avonddienst) is een 42 millimeter breed horloge met een witte wijzerplaat die in het donker fel oplicht. De opengewerkte zwarte wijzer en de indexen vormen ?s nachts een silhouet tegen de lichtgevende achtergrond, zodat de tijd te allen tijde zo goed mogelijk afleesbaar is. En als het weer licht wordt, kan het automatische ETA uurwerk door de zichtbodem worden bekeken.


De Defakto Nachtschicht kan in twee uitvoeringen online worden besteld via Horlogedomein.nl. De uitvoering met een stalen kast kost ? 390,-, met een PVD zwarte kast ? 475,-. Voor meer informatie over Defakto zie Defakto-Uhren.de.