Niemand zal er nog van opkijken dat het bij de Olympische spelen wemelt van de Omega-branding. Want Omega en Olympische Spelen zijn zo onderhand met elkaar vergroeid. Dat is overigens geen vanzelfsprekendheid, want het horlogehuis moet zich telkens weer bewijzen en verbeteren om Official Timekeeper te zijn. Tijdens de winterspelen van Vancouver zet het horlogehuis de volgende stap in een historie die intussen het 74e jaar ingaat. Uiteraard met innovaties op het gebied van timekeeping. EN een Olympische horlogecollectie.

Countdown
Traditiegetrouw tikt er vanaf een jaar vóór de spelen op een prominenten plek in de stad van de spelen een grote Omega-countdownklok, die aftelt naar de openingsceremonie. Ook een jaar voor de spelen presenteerde Omega het ‘Minus One Year’ horloge. Afgelopen jaar was dat een bijzondere uitvoering van de Seamaster 300, die bij deze gelegenheid voor het eerst een rode duikring had, om samen met de witte wijzerplaat de kleuren van Canadese vlag te representeren.


Olympische ‘Timeless’ Collectie
klik aan voor een uitvergroting van de Vancouver Speedmaster Jewelry chronograafMaar er is er ook nog de ?Timeless? Collection. Een tijdloze Olympische Collectie als eerbetoon aan de lange relatie tussen het merk en de Olympische Spelen. Elk horloge heeft een zichtbare connectie met de spelen. Zo hebben de drie Speedmaster chronografen vijf chronograafregisters die samen de vijf Olympische ringen vormen. De twee modellen met edelstenen dragen niet alleen zestig diamanten op de bezel en nog eens 120 in de minutenindex, maar ook de Olympische ringen zijn gevormd uit diamanten of robijnen, smaragden, diamanten en saffieren. Verder zijn er een De Ville 5-counters Chronograph en twee Seamasters: een Aqua Terra Chronograaf met het fraai ’teak’ patroon op de wijzerplaat en de vijf Olympische ringen in full colour aan de staart van de centrale secondewijzer. Tot slot is er nog een Seamaster Planet Ocean Ladies, een chronograaf die ook de vijf Olympische ringen aan de staart van de centrale secondewijzer draagt. Seamaster Planet Ocean Ladies - klik aan voor een grotere afbeeldingAl deze horloges zijn uitgevoerd met Omega’s revolutionaire Co-Axial technologie en het zijn allemaal COSC-gecertificeerde chronometers.


250 ton apparatuur
Op 12 februari openen de winterspelen in Vancouver. Omega zal dan voor de 24e keer Official Timekeeper zijn. Op 12 maart beginnen de Paralympische Spelen, en ook dar zal Omega de timekeeping verzorgen. Omega’s timede voor het eerst winterspelen in 1936, in het Duitse Garmisch-Partenkirchen. Toen bracht één medewerker 27 stopwatches mee, waarmee de spelen werden geklokt. 74 jaar later, in Vancouver en Whistler, Canada, zijn er 220 timekeeping professionals bezig met timing. Ze worden bijgestaan door nog eens locale 290 vrijwilligers. Er is 250 ton apparatuur nodig voor alle tijdwaarneming,  -registratie en presentatie; de grootste timingklus in de historie van de Winterspelen.