Daniel Wellington horloges zijn een ware hype. De horloges van het merk gaan als zoete broodjes over de toonbank, en dat is knap, want in principe bestaat het merk maar uit één model: een fraai klassiek twee-wijzermodel met een dito kast en wijzerplaat. Oprichter Filip Tysander heeft echter een andere hype genomen om de zijne te creëren: NATO horlogebanden.

De horloges van Daniel Wellington zijn vernoemd naar een gelijknamige Brit. ?De mens? Daniel Wellington is een ?gentleman? ? relaxed en bescheiden, maar tegelijkertijd draagt hij zijn Rolex aan verschillende kleurrijke nylon NATO horlogebanden. Deze combinatie maakte op Filip Tysander zo?n onuitwisbare indruk, dat hij besloot zijn horlogemerk naar de Brit te vernoemen. Het resultaat is een horloge dat gemaakt lijkt voor een gentleman, verkrijgbaar in twee maten en in staal of goudkleurig staal.

Wat elke Daniel Wellington opvallend anders maakt, is de NATO horlogeband waaraan het komt: tientallen verschillende kleurencombinaties maken het mogelijk rond één model een grote collectie op te bouwen. NATO horlogebanden zijn op zich al enige tijd een van de meest populaire horlogebanden, doordat ze aan vrijwel elk horloge passen, eenvoudig uitwisselbaar zijn, in oneindig veel kleurencombinaties te krijgen zijn en daarnaast zonder te verkleuren of te krimpen wasbaar zijn.

Daniel Wellington ? één model, tientallen mogelijkheden

De prijs van een Daniel Wellington (er zijn overigens ook enkele modellen met lederen band) ligt tussen de ? 129,- en ? 179,- euro. NATO horlogebanden zijn ook los verkrijgbaar ? de grootste collectie is online te vinden bij Horlogebanden.com. Kijk op DanielWellington.com voor meer informatie over het Zweedse merk.