Cuervo y Sobrinos uit het Zwitserse La Chaux-de-Fonds produceert sinds 1882 een eigen horlogecollecties en behoort tot de internationale luxemerken. De moderne horloges van het merk blijven esthetisch steeds de vintage invloeden en schetsen van vervlogen tijden trouw. Zo ook de twee nieuwste modellen van het merk, de Prominente Dualtime en Prominente Crónografo.

De Prominente Dualtime is net als de Crónografo vernoemt naar een van de beste sigaren die ooit werden gemaakt. Het horloge heeft een langwerpige kast van naar keuze staal of roodgoud en heeft een dubbele en prachtig geguillocheerde wijzerplaat met een gewaagde combinatie van Arabische en Romeinse cijfers.
De bovenste wijzerplaat geeft de ?thuis??tijd weer, de onderste een tweede tijdzone met een 24-uurs indeling. Midden in de bovenste wijzerplaat bevindt zich de dag- en datumaanduiding. Het horloge beschikt over twee automatische uurwerken met een gangreserve van 42 uur die door de zichtbodem te bewonderen zijn.

De nieuwe Cuervo y Sobrinos Prominente CrónografoDe nieuwe Prominente Crónografo is voortgeborduurd op de vorig jaar gelanceerde gelimiteerde versie. Het model is naar aanleiding van het succes van die 125 stuks tellende uitgave in de standaardcollectie opgenomen, nu in naar keuze staal of 18 karaat roodgoud met een wijzerplaat in crème, zwart of wit.
Voor de vloeiende lijnen van de langwerpige kast van dit model heeft men duidelijk inspiratie gevonden in de Art Déco periode van de vorige eeuw. De elegante vorm ervan is dusdanig dat het een perfecte pasvorm om de pols van de drager heeft. De vloeiende lijnen zetten zich voort in de drukkers van de automatische chronograaf, welke een extra tijdmeting van uren, minuten en seconde mogelijk maakt.