Cornelius & Cie is een nieuw high-end horlogemerk, gevestigd in het Zwitserse Genève. Het bedrijf is in de zomer van 2007 opgericht door twee Nederlanders, de wereldberoemde horlogegraveur Kees Engelbarts (1967) en juwelier Paul Pertijs (1968), waarmee ze een vriendschap bekroonde die begon terwijl ze op de gerenommeerde goud- en zilversmeden academie in Schoonhoven zaten.

Cornelius & Cie is vernoemd naar Kees Engelbarts doopnaam Cornelis. Het bedrijf zal extreem exclusieve horloges produceren, gebruikmakend van oude, maar ongebruikte, uurwerken in gepatenteerde horlogekasten van klassiek maar innovatief ontwerp. Elk onderdeel van de uurwerken is met de hand verfraaid, geskeletteerd en/of gegraveerd door  Kees Engelbarts. Het is mogelijk een horloge en uurwerk uitgebreid te laten verpersoonlijken met specifieke graveringen.

De eerste collectie die gepresenteerd gaat worden zal bestaan uit 12 Chronosome 46XY horloges. Dit prachtige model zal een uit 1935 stammend A. Schild uurwerk bevatten met een excentrisch geplaatste veerton. De unieke positie van de veerton is meteen zichtbaar door de vorm van de kast. De Chronosome 46XY zal beschikbaar zijn vanaf april 2008 in drie uitvoeringen: met geheel geskeletteerd uurwerk en wijzerplaat (2 in platina en 2 in rood goud), met deels geskelleteerd uurwerk en gesloten plaat (4 stuks in rood goud) en met Côtes de Genève decoratie (4 stuks in rood goud).

De horloges zullen worden geleverd in een luxe doos met Orbita gangreserve apparaat (die speciaal is afgesteld om de sterke veer perfect opgewonden te houden) en een extra veerton. Deze veerton kan met een persoonlijke tekst of foto worden gegraveerd.

Cornelius & Cie heeft een after sales afdeling opgezet welke snelle regelmatige service kan leveren (binnen twee weken). Prijzen vanaf ? 39.500,-. De geheel geskelletteerde platina  Chronosome 46XY zal worden verkocht voor ? 115.000,-. Naar wens kunnen er diamanten in worden gezet.

Voor meer informatie, zie www.cornelius-cie.ch.