Converse heeft de nieuwe horlogecollectie ?1908? op de markt gebracht, als ode aan de ?Chucks?: de Chuck Taylor All Stars schoenen die nog altijd emblematisch zijn voor het veelzijdige merk. 1908 is het jaar waarin de ?Converse Rubber Shoe Company? in de VS startte ? de wereldberoemde canvas en rubberen basketbalschoenen kwamen pas in 1917 op de markt.

De Chuck-horlogelijn is een speelse, originele vormgeving van de schoen als horloge. Designelementen en materialen van de schoen komen in haast alles terug in het horloge en wie de schoenen heeft, zal ook het horloge willen, en vice versa. Afhankelijk van het gekozen model (in wit of zwart kunststof), is de streep die langs de zool van de schoen loopt, ook te vinden langs de rand van de horlogekast. De horlogebanden in diverse kleuren zijn gemaakt van canvas, het zeildoekmateriaal waarvan de schoenen gemaakt zijn, en de iconische ster op de zijkant van de schoen is terug te vinden op de kroon van het horloge. Om de gelijkenis helemaal af te maken, zijn de wijzerplaten mat, waardoor ze doen denken aan het rubber van de schoenzool.

De tot 30 meter waterdichte mode-horloges zijn er met verschillende kleuren banden in 37 millimeter voor de dames en in 43 millimeter voor de heren en kosten ? 69,-. Zie voor meer informatie over het merk Converse.com.