De nieuwe ultra-platte horlogecollectie voor mannen van Citizen, de Stiletto collectie, verbergt een opmerkelijk stukje technisch kunnen in zich. De horloges (met kasten die maar 4,5 en 4,8 millimeter hoog zijn!) hebben een uurwerk in zich dat voorzien is van de Citizen Eco-Drive technologie. Om dit in een ultra-plat horloge te kunnen verwerken, was de nodige vindingrijkheid nodig.

Omdat bij een ultra-plat horloge elke tiende millimeter telt, bedacht het designteam van Citizen een originele oplossing voor de zonnecel die de energie uit het licht opvangt en waarmee het uurwerk wordt gevoed: deze werd in een donut-vorm onder de indexen van de wijzerplaat geplaatst! Het resultaat overtuigt niet alleen door de benutte techniek, maar ook in het bijzonder door de vormgeving.


Citizen Stiletto AR1110 met zijaanzicht van de 4,5 mm platte kastKlassieke elegante horloges met een ultra-platte horlogekast, afgerond met een fraaie lederen band of een perfect om de pols passende metalen band. De duidelijke wijzerplaten hebben fijne indexen, Romeinse of Arabische cijfers en zijn optimaal beschermt door krasbestendig saffierglas.
 
De Stiletto collectie bestaat uit 7 modellen met stalen kasten met diameters van 36 tot 39 millimeter en is vanaf ? 229,- euro bij officiële verkooppunten van Citizen verkrijgen. Zie www.citizenwatch.nl voor meer informatie over Citizen en de horloges van Citizen.