Nederlands bekendste horlogemaker Christiaan van der Klaauw komt met een serie unieke uitvoeringen van zijn wereldberoemde Planetarium horloge. Dit horloge beschikt over het kleinste mechanische planetarium ter wereld en is voor de ?sterrenbeelden serie? voorzien van een gouden wijzerplaat, gemaakt door de gerenommeerde meester-graveur Kees Engelbarts.

Christiaan van der Klaauw (Astronomical Watches ? lid van de prestigieuze AHCI) is het enige horlogeatelier ter wereld dat zich volledig heeft gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van exclusieve, handgemaakte astronomische horloges. Het Planetarium model van Van der Klaauw werd in 1992 gepresenteerd, met op de wijzerplaat het kleinste mechanische planetarium ter wereld waarop de omwentelingen van Mercurius, Venus, de Aarde, Mars, Jupiter en Saturnus rond de Zon te zien zijn. De nieuwe serie Planetariums bestaat uit 12 unieke horloges met op de massief gouden wijzerplaat een interpretatie van een sterrenbeeld, vormgegeven door de Nederlandse meester-graveur Kees Engelbarts.


Christiaan van der Klaauw Planetarium "Aquarius"


De horloges hebben een 40 millimeter brede platina horlogekast, met zowel onder als boven saffier glas, en zijn voorzien van een gemodificeerd automatisch uurwerk (kaliber CK1196). Per sterrenbeeld wordt er maar één horloge gemaakt ? op de foto de uitvoering ?Aquarius? (Waterman). De overige sterrenbeelden worden op speciale bestelling gemaakt. De horloges uit de Christiaan van der Klaauw Planetarium ?sterrenbeelden serie? kosten ? 79.500,-.


Zie voor meer nieuws een informatie over Christiaan van der Klaauw Horloge.info/Christiaan-van-der-Klaauw en bezoek Klaauw.com. Voor meer fantastische wijzerplaten van Kees Engelbarts kunt u kijken op Kees.ch.