Het Zwitserse horlogemerk Charriol zeilt nieuwe horizonten tegemoet, sinds het begin 2012 een andere koers is gaan varen. Het merk heeft een radicale verjonging doorgemaakt en richt zich nu op een meer avontuurlijke doelgroep. De nieuwe Charriol Colvmbvs? Grande Date GMT is geïnspireerd op een van de meest avontuurlijke mensen die er ooit is geweest: Christopher Columbus.

De Colvmbvs? Grande Date GMT heeft een 46 millimeter brede, roestvrijstalen kast, met in het design verwijzingen naar navigatie en zeilen. Zo is er langs de rand van de kast een patroon van in elkaar grijpende driehoeken die kompaspunten moeten voorstellen, en is de kroon vormgegeven als een sleutelsluiting. Voor de globetrotter beschikt het horloge over een tweede tijdzone aanduiding op 6 uur, met daaromheen een rand in de vorm van een patrijspoort en boven het midden van de wijzerplaat bevinden zich twee vensters voor de panoramadatum.


In het horloge huist een automatisch Technotime 651 kaliber uurwerk, dat voorzien is van een rotor (gewicht) met daarop een gravure van Charriols emblematische staalkabel, die het merk ook vaak als horlogeband heeft gebruikt (zie bijvoorbeeld de Charriol Celtic Automatic XL uit 2012). Het uurwerk is zichtbaar door een saffierglazen bodem, waarop een gravure van het profiel van Christopher Columbus is aangebracht.


Charriol Colvmbvs? Grande Date GMT


De Charriol Colvmbvs? Grande Date GMT komt na de lancering op Baselworld (mei of juni) op de markt en gaat ongeveer ? 2.850,- kosten. Charriol heeft in de Benelux geen vertegenwoordiging, maar het horlogemerk heeft op Charriol.com een eigen e-Shop.