Certina?s meest recente dameshorloge is een eerbetoon aan vrouwelijkheid. Elegant, sportief en met een exclusieve, moderne uitstraling. De DS First Lady is een karakteristieke verschijning, in alle opzichten duidelijk onderdeel van de DS lijn. De chronograafversie komt goed uit in zwart, mede dankzij de combinatie van geborstelde en gepolijste delen.

De geborstelde stalen kast heeft licht contrasterende gepolijste hoorns als bandaanzet; ook de kroonbescherming en de drukkers zijn gepolijst. De draaibare lunet met gegraveerde markeringen is daarnaast een opvallende verschijning.
De glanzende wijzerplaat is uitgevoerd met flinke en moderne cijfers 3, 9 en 12. Het aflezen van de tijd is ronduit aangenaam door het contrast tussen de zilverachtige cijfers tegen een zwarte achtergrond. De indexen van de gewone tijd en de uren- en minutenwijzers zijn fraai uitgevoerd met delicate motieven die aan een bloemblad doen denken. De kleine chronograafwijzerplaatjes worden bovendien geaccentueerd door lichte cirkelvormen.


De Certina DS First Lady is verkrijgbaar als driewijzer versie (alleen tijd), met zwarte of bruine wijzerplaat, aan een zwarte of bruine echt lederen band. De chronograaf is er in diezelfde combinaties, maar ook met zwarte wijzerplaat in staal met stalen band.

De horloges zijn voorzien van een Zwitsers ETA quartz uurwerk, hebben kraswerend saffier glas en 316L stalen kasten. De chronograaf is verkrijgbaar vanaf ? 385,-, de driewijzer uitvoering vanaf ? 240,-.