Sinds 1995 staan de verschillende gedaanten van Certina's DS Cascadeur in hoog aanzien. Het karakteristieke uiterlijk en de uitzonderlijke robuustheid maken van DS Cascadeur een opzichzelfstaand genre ? maar wel duidelijk als onderdeel van de DS familie.

De afgelopen tien jaar was het horloge verbonden aan merkambassadeur en Hollywood-stuntman Oliver Keller (van origine Zwitser). De nieuwste Certina DS Cascadeur Chrono brengt het extreme karakter van de Cascadeur-familie weer een tandje hoger met innovatief compromisloos design en puur temperament. Een horlogekast met extra beschermingsschil huisvest én beschermt zowel uurwerk als glas en wijzerplaat. Vanzelfsprekend is ook hier de typische, dwarse bescherming prominent aanwezig.
 
Stuntman-proof
Oliver Keller met DS CascadeurCertina is bekend met presteren onder extreme omstandigheden en is als zodanig sinds jaar en dag meester op het gebied van horloge maken gericht op zware omstandigheden. De DS Cascadeur heeft sinds 1995 een uitstekende reputatie opgebouwd als uitzonderlijk sterke en tegelijkertijd onweerstaanbare horlogelijn. Deze balans tussen prestaties en stijl is perfect voor Hollywood stuntprofessional Oliver Keller, die in blockbusters zoals ‘Spiderman’, ‘Pirates of the Caribbean’ en in TV series als  ’24’ halsbrekende capriolen uithaalt.


Zwart PVD
De nieuwe Certina DS Cascadeur is er weer duidelijk eentje uit de Cascadeurfamilie: perfecte tijdmeting, goede afleesbaarheid, een opvallend fraai ontwerp dat voldoet aan de laatste trends en dat bestand is tegen veel meer dan een stootje. De DS Cascadeur is opgebouwd uit twee lagen: een binnenschil van zwart PVD, met een rond antireflectief saffier horlogeglas dat wordt beschermd door een buitenkast van eveneens zwart PVD en met de typische stalen staven over het glas. Het horloge is er ook in drie andere variaties: één met een stalen horlogekast en ?band (bracelet), een met stalen kast aan een rubberband en een stalen versie met donkerbruine lederen band.


Uitgebreide chronograaf
één van de 4 variaties: de DS Cascadeur in staalTijdweergave geschiedt via een karakteristieke, overzichtelijke wijzerplaat, in de krachtige Cascadeur-stijl. De zwarte, in zonnemotief geslepen wijzerplaat ‘straalt’ vanuit het centrum en herbergt twee afgeronde rechthoekige, naast elkaar gepositioneerde chronograaftellers (links voor 12-uren, en rechts 1/10e seconde). Op de 6-uur positie bevindt zich nog een ronde teller: de decentrale (gewone) secondewijzer, die optisch duidelijke verschilt van de andere twee tellers, en daarmee ook duidelijk geen onderdeel is van de chronograaffunctie. De chrono seconde- en minutenwijzers bevinden zich centraal boven de fraaie, forse uren- en minutenwijzers met helder Super-Luminova voor goede afleesbaarheid bij weinig licht. In de buitenste rand rondom het horlogeglas is nog een tachymeterschaal gegraveerd, met witte index. De zwarte drukkers en de robuuste zone rondom de kroon dragen extra bij aan het stoere uiterlijk van deze Certina. De DS Cascadeur is vanzelfsprekend voorzien van Certina’s eigen, beroemde DS+ systeem en wordt gedragen aan een rubberband met beveiligde vouwsluiting.


De verschillende versies van de nieuwe DS Cascadeur variëren in prijs van ? 665,- tot ? 715,-.