In 2010 lanceerde Cartier de ?Calibre de Cartier?: een zeer mannelijk horloge met een origineel en stoer ontwerp. Het was het eerste horloge van Cartier met een uurwerk dat geheel in eigen huis werd gebouwd, genaamd kaliber 1904 MC, met daarin de verwijzing naar het jaar (1904) waarin Cartier begon met horloges maken. In 2014 lanceert Cartier de volgende stap in mannelijkheid: de Calibre de Cartier Diver.

De Calibre de Cartier Diver is in de basis hetzelfde horloge als de Calibre de Cartier uit 2010: de kast, opmaak van de wijzerplaat en het uurwerk zijn uiterlijk niet veranderd. Maar het horloge is in de duikhorloge variant toch weer wat stoerder geworden; voorzien van een eenzijdig draaibare stalen duikring met zwarte ADLC coating, de eveneens zwarte wijzerplaat en de waterdichtheid tot 300 meter. Om de druk en koude op grote diepte te kunnen weerstaan, is het horloge voorzien van extra dik saffier glas, een geschroefde kastbodem en een geschroefde kroon.


Calibre de Cartier Diver - klik aan voor een grotere afbeelding


Voor optimale afleesbaarheid (ook in het donker), zijn de grote XII, de urenindexen en de wijzers voorzien van Super-LumiNova®. Het horloge voldoet totaal aan alle acht criteria van betrouwbaarheid die worden gesteld door de ISO 6425 norm ? en mag daarom de gravure ?Diver?s Watch 300 m? dragen.


Calibre de Cartier uurwerk kaliber 1904 MCIn de 42 millimeter brede stalen kast huist het manufactuur kaliber 1904 MC: een automatisch uurwerk, waarvan de rotor is gelagerd op keramische kogels en deze waardoor geen smering behoeft. Het is daarnaast voorzien van twee veertonnen, die zorgen voor een uitermate stabiele gang en een gangreserve van 48 uur.


Calibre de Cartier Diver is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: staal en roze goud. Het horloge komt aan een rubberen horlogeband. Zie voor meer informatie over Cartier ? en de verkooppunten ? de website http://www.cartier.com/.


© Foto?s: Nils Herrmann / Cartier