Eind jaren 50, nadat Breitling haar dominantie in de lucht had bewerkstelligd, richtte men zicht op de diepte van de zee met de lancering van de Superocean, een professioneel duikhorloge dat ook haar aanhang vond onder de amateur duikers.

Sindsdien blonken opeenvolgende generaties Superocean modellen uit op technisch niveau, prat gaand op waterdichtheid tot dieptes van 500, 1500 en zelf 2000 meter. De Superocean ?Héritage? lijn is zowel qua gedachte als esthetiek een eerbetoon aan het originele model, zo ook de nieuwste versie Superocean ?Héritage? Chronographe.

Zoals het 50 jaar geleden het geval was, staat op de wijzerplaat het Breitling logo met de gestileerde letter B in 18 karaats goud. Een ander opvallend kenmerk van het model is de urenwijzer, dezelfde urenwijzer met lichtgevende driehoekige punt welke ook vroeger al op grote diepte de tijd onmiskenbaar af liet lezen.

Het unieke ontwerp van de Superocean Héritage Chronographe wordt alleen geëvenaard door haar prestaties. De indrukwekkende stalen kast meet 46 mm en is waterdicht tot 200 meter. Daarin huist het Breitling kaliber 13, een stevig precisie uurwerk dat, zoals alle Breitling uurwerken, chronometer gecertificeerd is. Qua banden heeft men de keuze uit de klassieke geweven stalen band die het originele model al haar opvallenden uitstraling meegaf. Daarnaast kan men kiezen voor de sportieve Ocean Racer rubberen band die in 3 kleuren te krijgen is (zwart, blauw en brons).


Zie Horloge.info/Breitling voor meer nieuws een informatie over Breitling.