Breitling heeft de Colt collectie in een heel nieuw jasje gestoken, zonder het stevige en sportieve karakter van de lijn aan te tasten. De nieuwe Colt collectie valt op door de originele styling, die duidelijk actie- en prestatiegericht is met specificaties als stalen kasten met een waterdichtheid van 300 tot 500 meter, een super accuraat quartz uurwerk en grote, duidelijk afleesbare indexeringen.

Het vernieuwende begint bij de strakke vormgeving van de bezel, met gestempelde cijfers in de eenzijdig draaibare bezel, die daardoor (en in combinatie met de waterdichtheid) uitstekend dienst kan doen als duikring. De contouren van de bezel lopen door in de constructie van de stalen kast met daaraan de vastschroefbare kroon. De wijzerplaten, beschikbaar in zwart, zilver en blauw, hebben per kwart afwijkende motieven – deels glad en deels als zonnestralen vanuit het centrum. De op de wijzerplaat opgelegde, fraai afgeronde cijfers en strakke indexeringen zijn groot en duidelijk afleesbaar.


klik aan voor een burobladachtergrond van de Breitling Colt collectie


De Colt Chronograph II heeft op de wijzerplaat (per kleur variërende) subwijzerplaten voor de chronograaf en gewone secondes. De chronograaf, die tijden kan meten met intervallen van 1/10 van een seconde, heeft een dubbele (split-second) centrale secondewijzer voor het meten van tussentijden. Het gebruikte Breitling SuperQuartz kaliber 73 uurwerk heeft een snelverzet voor de urenwijzer (diBreitling Colt 44e per uur te verstellen is, zonder de minutenwijzer te hoeven verdraaien) en is tien keer meer accuraat dan een doorsnee quartz uurwerk. Het uurwerk voldoet daardoor (net als ieder Breitling uurwerk) met gemak aan de eisen van het bijgeleverde chronometer certificaat. De Breitling Colt Chronograph II is tot 300 meter waterdicht en heeft een diameter van 44 millimeter. Het horloge is verkrijgbaar vanaf ? 2.740,-.


De Colt 44 is een driewijzer horloge (tijd, door middel van uren-, minuten- en secondewijzer) met een datumaanduiding op 3 uur. Ook het SuperQuartz kaliber 74 uurwerk van deze Colt is tien keer meer accuraat dan een gebruikelijk quartz uurwerk en is dus ook COSC chronometer gecertificeerd. Het horloge, dat net als de andere modellen voorzien is van antireflectief saffier glas, meet 44 millimeter en is tot 500 meter waterdicht. De Breitling Colt 44 is verkrijgbaar vanaf ? 2.160,-.


Breitling Colt 33De Colt 33 is een horloge met een diameter van 33 millimeter, ontworpen voor vrouwen die elegantie willen combineren met het ultra sportieve karakter van de Colt. Ook de Colt 33 is waterdicht tot 500 meter en heeft een chronometer gecertificeerd SuperQuartz uurwerk: Breitling kaliber 77. De Colt 33 is er vanaf ? 2.090,- en is er naar keuze ook met een met edelstenen ingezette bezel, vanaf ? 7.910,-.


De nieuwe Breitling Colt collectie is vanaf eind oktober verkrijgbaar. Kijk op Horloge.info/Breitling voor meer nieuws en informatie over Breitling. Neem voor verkoopadressen contact op met Breitling via mkosterenzonen.nl of kijk op Breitling.com.