De nieuwe versie van de Breitling Colt GMT+ met geïntegreerde rubberen schakelband heeft een nog stoerder en krachtiger karakter gekregen. Daar ?stoer? en ?krachtig? ? naast sportief en handig ? de belangrijke speerpunten van de Colt collectie zijn, zal het nieuwe horloge de liefhebbers van de Breitling Colt waarschijnlijk nog meer aanspreken dan ooit tevoren.

De Colt GMT+ is een nieuw voorbeeld van de decennialange expertise die Breitling heeft op het gebied van horloges met meerdere tijdzones. Naast de locale tijd geeft het horloge via een tweede centrale wijzer, voorzien van een rood omrande punt, een tweede tijdzone aan op een 24-uurs schaal op de interne bezel. Deze zeer goed afleesbare schaal is ook praktisch door de indeling in 24 uren: men weet meteen of iemand aan de andere kant van de wereld wakker is, of door bijvoorbeeld een telefoontje wakker gebeld zal (of kan) worden.


klik aan voor een grotere foto van de Breitling Colt GMT+Het 41,3 millimeter brede stalen horloge is waterdicht tot 500 meter en heeft een eenzijdig draaibare duikring. Dus niet alleen wereldreizigers of piloten, maar ook duikers zullen het horloge op waarde weten te schatten.  De duikring heeft opstaande gepolijste cijfers en markeringen die contrasteren tegen de geborstelde achtergrond. Aan het horloge zit een nieuw ontwikkelde zwart rubberen schakelband, die naadloos in de kast lijkt over te gaan. De band heeft een vouwsluiting en een extensie, die in enkele seconden te verstellen is.


De Breitling Colt GMT+ heeft, net als elke moderne Breitling, een COSC chronometer gecertificeerd uurwerk ? in dit geval het automatische Breitling Kaliber 32. Het horloge is verkrijgbaar met een zwarte, blauwe, grijze of zilveren wijzerplaat en er kan ook voor een stalen band worden gekozen. De prijs is in elke uitvoering hetzelfde: ? 2.720,-. Voor meer informatie over Breitling en verkooppunten zie www.breitling.com.