Breitling heeft tijdens Baselworld een nieuwe versie van de Chronomat GMT gepresenteerd, specifiek gemaakt voor mensen die écht veel reizen en daarbij regelmatig tijdzones doorkruisen. Het horloge is voorzien van het eigen kaliber 04, dat de drager in staat stelt de urenwijzer van de lokale tijd snel te verstellen, zonder de minutenwijzer rond te laten gaan. Zo blijft het horloge altijd precies op tijd.

Breitling heeft een lange geschiedenis met GMT horloges (met aanduiding van twee tijdzones). Zo was er bijvoorbeeld in de jaren 1950 al de Unitime, de Chronomat Longitude in de jaren 1990 en de huidige Navitimer World. De Chronomat GMT is de nieuwste telg, waarin Breitling laat zien dat het eigen chronografen uurwerk kaliber 01 zo is ontwikkeld, dat er genoeg ruimte is voor technische toevoegingen. Zo maakt de toevoeging van een tweede tijdzone met snel verstelbare urenwijzer van kaliber 01 het Breitling kaliber 04 en van de Chronomat 01 een Chronomat GMT. De investering in de eigen uurwerkfabriek en het eigen uurwerk begint zich duidelijk uit te betalen en de mogelijkheden voor de toekomst zijn legio; de Breitling fan staat nog heel wat te wachten!


het verstellen van de lokale tijd op de Chronomat GMT van BreitlingOpmerkelijk aan de Chronomat GMT is, dat dit horloge echt gemaakt is voor de globetrotter. De thuistijd wordt aangegeven door een secundaire wijzer met grote rode pijl over een 24 uurs schaal langs de rand van de wijzerplaat, terwijl de lokale tijd de ?normale? urenwijzer is. Deze kan door simpelweg de kroon uit te trekken en te draaien in stapjes van één uur worden versteld, zonder dat de exacte minuten worden verstoord.


Het horloge beschikt verder over een chronograaf functie die tijden tot 12 uur kan meten, een datumaanduiding en het heeft een gangreserve van 70 uur. De kast van de Breitling GMT meet 47 millimeter en is waterdicht tot 500 meter. Men kan kiezen uit 6 verschillende kleuren wijzerplaten en 5 verschillende banden (van leer, rubber of staal).


de Breitling Chronomat GMT collectie - klik aan voor een grotere afbeelding


De Breitling Chronomat GMT kost (afhankelijk van de gekozen band) tussen de ? 7.090,- tot ? 8.160,- en is bij officiële Breitling dealers verkrijgbaar. Voor meer nieuws en informatie over Breitling zie Horloge.info/Breitling en www.breitling.com.