Breitling heeft een nieuwe versie van de Chronomat gemaakt, de Chronomat B01. Een Breitlingkenner hoeft niet verder te lezen om te weten wat daar zo bijzonder aan is.

Breitling kondigde enkele weken geleden al aan dat ze een in-huis ontwikkeld en gemaakt chronografen-uurwerk hadden gemaakt (lees Horloge.info), wat van Breitling een manufactuur maakte. Dat ze het uurwerk nu in de nieuwe Chronomat ingebouwd hebben komt dan ook niet als een verrassing, maar het is wel een belangrijk moment is de geschiedenis van Breitling. Het Breitling B01 uurwerk is een COSC gecertificeerd en met 47 stenen gelagerde automaat.


Klik op de foto voor een vergroting van de Breitling Chronomat B01Naast het nieuwe uurwerk is het ontwerp van de Chronomat B01 onder handen genomen. De roteerbare bezel heeft ingegraveerde, grote cijfers, en de wijzerplaat kan naar keuze met uurmarkeringen of Romeinse cijfers worden gekozen in, afhankelijk van het materiaal van de kast, 12 verschillende kleuren. De 43 mm brede kast is verkrijgbaar in staal, bicolour, staal/goud en rosegoud.


De instapprijs voor een stalen Chronomat B01 zal, afhankelijk van de band, tussen de ? 7.000,- en ? 8.000,- liggen.