Afgelopen weken kwamen er diverse merken met (aankondigingen van) horloges die communiceren met de smartphone. Maar geen van die horloges kan daadwerkelijk zelf bellen. Het Nederlandse merk Burg is daarop de grote uitzondering: met Burg horloges kan gebeld worden, via een tweede simkaart en een ingebouwde speaker en microfoon.

Burg is een van oorsprong Nederlands merk, opgericht door de heer Van der Burg. Tijdens Baselworld 2012 (de beurs in Basel, Zwitserland,  waar één keer per jaar al het grote horlogenieuws wordt aangekondigd) was Burg een van me meest opvallende introducties en had daar ook veel bekijks. De horloges zijn nu verkrijgbaar en gelijk in 3 modellen: de Burg 9, 12 en 15. De horloges zijn er in verschillende hippe kleuren.


Met de telefoonhorloges van Burg kan perfect worden getelefoneerd: door het inbrengen van een (tweede) simkaart, kan via een speaker en microfoon een normaal gesprek worden gevoerd. Met de modellen 12 en 15 kunnen ook nog foto?s worden gemaakt, video?s worden opgenomen, MP3 en MP4 bestanden worden afgespeeld en SMS en MMS berichten worden verzonden. Ook hebben die horloges bluetooth, een telefoonboek, en een Micro SD-kaart en de mogelijkheid een headset aan te sluiten.Burg telefoonhorloges kosten tussen de ? 129,- en ? 319,-. Kijk op Burgcc.com voor meer nieuws en informatie en diverse instructiefilmpjes.