Bell & Ross presenteert een meer stadsgerichte nieuwe aanwinst in de Instrument familie met de BRS Ceramic collectie. Met een diameter van 39 mm is deze, afgezet tegen de BR 01 met een diameter van 46 mm, relatief klein en met 6,8 mm extra plat.

De afmetingen zijn aangepast aan het dagelijkse gebruik en de ergonomische kast heeft een opmerkelijk plat profiel. Dit alles met respect voor de 4 hoofdprincipes van Bell & Ross: leesbaarheid, functionaliteit, precisie en waterdichtheid. De BRS Ceramic is uitgerust met een ETA quartzuurwerk dat borg staat voor betrouwbaarheid.

De op de kast gebruikte hightech-keramiek combineert lichtgewicht met weerstand. Het horloge weegt slechts 55 gram en de witte ceramische laag van de witte versies is kleurvast waar het intense zwart van de zwarte uitvoeringen ook na langere tijd zijn glans behoudt. Het geeft het geheel een technische maar ook elegante uitstraling.

De BRS Ceramic heeft ontspiegeld saffierglas en is tot 50 meter waterdicht en is verkrijgbaar in 5 verschillende uitvoeringen: wit of zwart keramiek (? 1.900,-) , wit of zwart keramiek met diamanten (? 3.900,-) en wit keramiek met roségoud (? 4.900,-).