Bij de introductie in 1994, maakten de elegante ?Hamptons? modellen van Baume & Mercier een uitzonderlijke entree met een gedurfd ontwerp; een unieke, langwerpig gevormde horlogekast van staal, geïnspireerd op een langwerpig roségoud Baume & Mercier horloge uit 1960. Het is sinds de lancering een zeer populair model geworden voor de sportieve en modebewuste man en vrouw.

Welgeteld vijftien jaar na de lancering van het eerste Hampton horloge, viert de Zwitserse manufactuur Baume & Mercier dit jaar het jubileum met de lancering van een geheel vernieuwde Hampton collectie. Geïnspireerd door drie thema?s ? Classic, Manchette en Magnum ? bevat de collectie een ruime keuze uit klassieke modellen met een zeer modern ontwerp. Het meest bijzondere model is het Magnum XL dameshorloge uit het nieuwe Hampton Square aanbod. Geheel vervaardigd in wit, heeft het sportieve horloge een zeer elegante en pure uitstraling, en sluit perfect aan bij een levensstijl geïnspireerd door de glamoureuze en feestelijke stijl van de Hamptons, het favoriete toevluchtsoord van de New Yorkse jetset in de zomer.


de eigentijdse casual chique Magnum XL De eigentijdse casual chique Magnum XL is, zoals de naam al doet vermoeden, van behoorlijk formaat. De horlogekast ? maar liefst 34,1 mm breed en 45 mm hoog ? is van gepolijst staal met een gesatineerde afwerking, en is op de lunet rondom bezet met 52 Top Wesselton diamanten van circa 0.97 karaat, plus vier diamanten op de hoeken van 0.12 karaat, elk gezet op een verbindingsschroef. Het elegante horloge is voorzien van een grote datumaanduiding op 12 uur, en een tweede tijdszone aanduiding op 6 uur die verwerkt is in een rhodium ornament dat is afgewerkt met ?Côtes de Genève? decoratie en bezet met twee diamanten van circa 0.01 karaat.
De glanzend witte wijzerplaat is een lust voor het oog met de speels opgelegde Arabische cijfers en praktische superluminova wijzers die oplichten in het donker. De robuuste sneeuwwitte horlogeband van gevulkaniseerd rubber met ?Clou de Paris? decoratie is soepel gemaakt voor extra draagcomfort en extra beveiligd met een drievoudige sluiting. De Magnum XL is Voorzien van een automatisch mechanisch Soprod TT651 kaliber uurwerk met een ?Côtes de Genève? gedecoreerde rotor en is tot 200 meter waterdicht.


Voor meer informatie over de nieuwe Baume & Mercier Hampton horloges zie www.baume-et-mercier.com


Tekst voor Horloge.info: Sylvia Gelton. Foto?s: Baume & Mercier.