Deep Blue is een horlogemerk dat al een tijdje grote populariteit geniet onder horlogeliefhebbers op horlogefora. Het Amerikaans horlogemerk, dat voornamelijk duikhorloges maakt, dankt deze populariteit aan de stoere look van de horloges, in combinatie met de buitengewone specificaties en de relatief lage prijs. Deep Blue zal nu ook op Baselworld te vinden zijn ? ?s werelds grootste horloge- en sieradenbeurs, van 27 maart tot en met 3 april 2014 ? en zo ongetwijfeld hoge ogen gaan gooien bij het grotere publiek.

Tijdens Baselworld lanceert Deep Blue een nieuw model: de ?Aqua Expedition?, dat als duikhorloge maar ook als dagelijks horloge indruk maakt. Het model heeft een 45 millimeter stalen horlogekast, voorzien van een ?Swiss Made? automatisch Sellita SW-200 uurwerk en heeft door de toepassing van een heliumventiel een waterdichtheid van maar liefst 1000 meter ? meer dan genoeg om het zwembad mee in te springen, maar ook om te gaan diepzeeduiken. Een mooi detail is de saffierglazen inlay van de duikring, die net als de wijzers en indexen is voorzien is van lichtgevend materiaal en het horloge zo onder alle omstandigheden optimaal afleesbaar maakt.


Deep Blue Aqua Expedition - klik aan voor een grote afbeelding


De Deep Blue Aqua Expedition komt aan een stalen band met duikextensie, heeft saffier glas en is er in vier kleurvarianten. Het horloge heeft een verwachte winkelverkoopprijs van rond de ? 675,- en zal te koop zijn via DeepBlueWatches.com en in Nederland via Horlogedomein.nl.