Het populaire Zwitserse horlogemerk Certina lanceert een nieuwe chronograaf met een noviteit: het is voorzien van het nieuwe ETA Precidrive quartz uurwerk, dat chronometer gecertificeerd ? en dus buitengewoon precies is. Het sportieve en goed ontworpen horloge is in tal van variaties verkrijgbaar, waaronder als Limited Edition.

De combinatie van een horloge met chronograaf en een chronometer gecertificeerd uurwerk, is altijd een mooi moment het verschil tussen deze twee nog eens uit te leggen; een chronometer en chronograaf worden namelijk nog wel eens door elkaar gehaald. Een chronograaf is (letterlijk) een tijdschrijver; een extra functie van een horloge waarmee verstreken tijd kan worden gemeten. Een chronometer is een aanduiding voor een horloge dat een uurwerk met een buitengewoon geringe gangafwijking heeft ? een zeer precies lopend uurwerk derhalve. De nieuwe Certina DS-2 combineert beide: het horloge kan verstreken tijd meten via de chronograaf en duidt de gewone tijd aan met een dusdanig geringe afwijking, dat het uurwerk een chronometer certificaat heeft gekregen van het COSC, een onafhankelijk Zwitsers meetinstituut.


De nieuwe Certina DS-2 Chronograph meet (in stapjes van 1/100ste seconde!) tijden tot maximaal 12 uur. Het horloge laat natuurlijk ook de gewone tijd zien, en is voorzien van een datumaanduiding. In de gelimiteerde editie (1888 stuks), heeft de wijzerplaat een fraaie zilverkleurige ?sunray? afwerking, maar het horloge is ook verkrijgbaar in niet gelimiteerde uitvoeringen met een zwarte, antraciet grijze of zwart/rode wijzerplaat. De roestvrijstalen kast van het horloge heeft een diameter van 41 millimeter en is waterdicht tot 10 BAR (ruim voldoende om er mee te kunnen zwemmen).


Certina DS-2 Chronograph met ETA Precidrive


De winkelverkoopprijs van de Certina DS-2 Chronograph ligt tussen de ? 620,- en ? 650,- en is ? 780,- voor de Limited Edition. Kijk op Horloge.info/Certina voor meer nieuws en bezoek Certina.com.