Het tijdens de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) in Genève in 2007 gelanceerde exclusieve horloge ?Ballon Bleu de Cartier? met de bekende saffier in de kroon (de ?blauwe ballon?), is een bijzonder verschijnsel in de wereld van de Haute Horlogerie. De sindsdien flink uitgebreide Ballon Bleu de Cartier collectie bevat inmiddels maar liefst 19 versies van het zeer succesvolle horloge en biedt voor ieder wat wils.

Het Franse luxe huis biedt specifiek voor dames gecreëerde kleurrijke variaties met zachtere lijnen op het originele Ballon Bleu de Cartier horloge, dat oorspronkelijk werd gezien als een overwegend unisex model. De elegante horloges, geïnspireerd op de lente, worden nu ? in plaats van goud of staal ? gedragen op een opvallende horlogeband van alligator leer. De onmiskenbaar vrouwelijke horloges zijn geheel in lijn ontworpen met de specifieke Ballon Bleu de Cartier identiteit als uitgangspunt.


De 42 mm brede Ballon BleuAls een perfecte mix van klassiek en futuristisch, is het iconische horloge leverbaar in drie maten. De medium (zie foto boven) en grote versie,  respectievelijk met een horlogekast van 36,5 mm en 42 mm breed, zijn voorzien van de automatische Cartier kalibers 076 en 049 en uitgevoerd in 18 karaat roségoud of witgoud. De kleine versie, met een horlogekast van circa 28.5 mm en uitgevoerd in 18 karaat geel goud, is voorzien van het 057 Cartier quartz kaliber.


Kenmerkend detail van de Ballon Bleu de Cartier is de unieke, dubbel gebogen horlogekast, die zich perfect vormt rond de pols en zo een ongekend draagcomfort biedt. Deze prachtige horlogekast is op de lunet rondom bezet met ronde diamanten en heeft een uitsparing voor de cabochon geslepen saffier die is geplaatst op de 18-karaats gouden kroon. De gelakte opaline wijzerplaat met het bijzondere zilveren zonnestraal effect, de speelse Romeinse cijfers en zwaardvormige blauwe wijzers, verstreken het gracieuze ontwerp . De soepele horlogeband, uitgevoerd in vrolijke kleuren als paars, rose en oranje, vloeit naadloos over in de flamboyante kast. Het horloge is voorzien van een praktische verstelbare 18 karaat gouden gesp, een gepatenteerde uitvinding van Cartier, en is tot 30 meter waterdicht.


Voor meer informatie over de Ballon bleu de Cartier horloges zie www.ballonbleu.cartier.com.


Tekst voor Horloge.info: Sylvia Gelton. Foto?s: Cartier.